Biroja darba laika izmaiņas
25. aprīlī 09:00 - 11:00; 12:30 - 18:00

Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.

Pēc izrādēm un pasākumiem pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Ceļš no € 13.- /1 personai; tikai biļetes sagāde vai nodošana kasē nenotikušas izrādes dēļ  1.50 / 1 personai
Grupas (sākot no 8 cilv.) un kolektīvi izrādes un pasākumus var izvēlēties sev vēlamā laikā.
Biļešu sagāde grupai un brauciena cena ir atkarīga no cilvēku skaita.

 Pieteikties pasākumami

Vedam uz izrādēm un koncertiem! Aicinu pieteikties
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063

Pasākumi

Janvāris  |  Aprīlis  |  Maijs  |  Jūnijs  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Oktobris  |  Novembris  |  Decembris  |  Visi

Septembris

Aktuāli! MELNAIS GULBIS izrāde JRT JZ 18:00

€ 40.-; 50.-+ 6.05 % + ceļš € 13.- Aicinu pieteikties!
0/9/2024
Ar šo izrādi JRT atklās Jauno zāli - unikālu skatuvi, kāda vecajā Lāčplēša ielas teātrī nemaz nebija. Šis ir pilnīgi jauns spēles laukums, kas piedāvā vēl nebijušas tehniskās iespējas.
"Melnā gulbja" teorija ir zinātniska metafora par notikumu, kurš nāk absolūti negaidīts, neparedzams un kas pilnībā izmaina pastāvošo situāciju. Šo apzīmējumu lieto gan ekonomikā, gan militārajā leksikā, gan politikā. Šis apzīmējums vēsturiski radies no pieņēmuma, ka melni gulbji dabā neeksistējot. Līdz pēkšņi vienā jaukā dienā Austrālijā tika atklāts šīs sugas pārstāvis.
Mūsu izrādes gadījumā "melnā gulbja" metafora ir atsauce gan uz krievu klasisko baletu, gan uz aktuālo politisko kontekstu, gan uz Dostojevska romāna "Idiots" (kas ir izrādes dramatizējuma pamatā) dažiem varoņiem.
Šī tik sen atpakaļ sarakstītā parafrāze par Mariju Magdalēnu un Jēzu Kristu, kurš augšāmcēlies, šodienas kontekstā liek paskatīties uzmanīgāk un pārlasīt romānu rūpīgāk - ko tad īsti autors mums ir gribējis pateikt? Un vai tik mēs neesam kaut ko pārpratuši vai pārāk ilgi aizkavējušies savās ilūzijās?
Izrāde notiek: Lāčplēša ielā 25, Jaunajā zālē.
Izrādes ilgums: vēl tiks precizēts (3 cēlieni).
Pirmizrāde 2024. gada 10. aprīlī.
Režisors un scenogrāfs – Alvis Hermanis
Kostīmu māksliniece – Jana Čivžele
Horeogrāfe – Zane Teikmane
Lomās – Kaspars Znotiņš, Evelīna Priede, Andris Keišs, Baiba Broka, Gundars Āboliņš, Vilis Daudziņš, Jevgēnijs Isajevs, Sandra Kļaviņa, Inga Tropa, Jānis Grūtups vai Ivars Krasts, Agate Krista, Aminata Grieta Diarra, Ritvars Logins, Dāvids Pētersons, Sabīne Tīkmane, Toms Harjo

Aktuāli! SAPŅU TULKOTĀJU SEKTA izrāde JRT LZ 19:00

€ 25,-; 30,-; 35.-; 40.-; 50.- + 6.05% + ceļš € 13,- Aicinu pieteikties!
0/9/2024
Izrāde veidota pēc Milorada Paviča romāna "Hazāru vārdnīca".
Septiņus gadus, kopš bijām prom, domājām un nevarējām izdomāt, ar kādu izrādi atklāt jauno Jauno Rīgas teātri? Tas nebija viegli, jo gribējās atrast ideju un materiālu, kam vajadzēja atbilst pārāk daudz kritērijiem. Lai tur būtu lomas visiem JRT aktieriem. Lai tā būtu izrāde arī par mūsu, Jaunā Rīgas teātra, kompāniju un tās vēsturi.
Lai tā būtu izrāde par aktiera un teātra dabu. Lai tā būtu izrāde arī par trauksmaini sarežģīto laiku, kurā dzīvojam. Lai šī izrāde būtu metafora arī par Latvijas likteni un tās iespējamo nākotni. Lai šī izrāde būtu ceļojums laikā un telpā, apkārt visai pasaulei un cauri visiem laikiem. Lai tajā krustotos visas cilvēka dzīves horizontāles un vertikāles. Lai tā izrāde būtu poētiska un lai tās teksts būtu ar visaugstāko literatūras zelta provi. Uzdevums atrast šādu materiālu var likties neiespējams. Bet mums tas izdevās. 
Milorada Paviča romāns "Hazāru vārdnīca" deva iedvesmu šai JRT atklāšanas izrādei. Tas ir stāsts par kādu senu un teiksmainu tautu, hazāriem, kuri patiešām dzīvoja pirms 1000 gadiem, apmēram tai pašā teritorijā (starp Kaspijas un Melno jūru), kur tagad Ukrainā izšķiras pasaules un arī mūsu liktenis. 
Un visbeidzot. Bija svarīgi, lai šajā izrādē būtu tas, ko mums JRT patīk darīt vislabāk. Darīt, ko tādu, ko neesam nekad darījuši pirms tam.
Izrāde notiek: Lāčplēša ielā 25, Lielajā zālē.
Izrādes ilgums: 3h (2 cēlieni).
Pirmizrāde 2024. gada 19. un 20. martā.
Autors - Milorads Pavičs
Horeogrāfs - Alvis Hermanis
Piedalās - Andris Keišs, Elita Kļaviņa, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Sandra Kļaviņa, Vilis Daudziņš, Inga Tropa, Jevgēnijs Isajevs, Jana Čivžele, Ivars Krasts, Jānis Skutelis, Kristīne Krūze, Ritvars Logins, Sabīne Tīkmane, Agate Krista, Toms Harjo, Jānis Grūtups, Dāvids Pētersons, Čulpana Hamatova, Aminata Grieta Diarra, Evelīna Priede  
Dramatizējuma autors un kostīmu mākslinieks - Alvis Hermanis
Gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš

Aktuāli! PĪTERS PENS. SINDROMS 19:00 Nacionālais teātris Lielā zāle

€ ... 16.-; 22.-; 30.-; 35.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz
0/9/2024
Atceros, kad biju mazs, es nemanīju, ka es augu. Viss šķita pašsaprotami. Un tad reiz kāds cilvēks man uz ielas pateica “jūs”. Man tas bija īsts šoks. Atceros, pēc šī gadījuma es nedēļas divas nevarēju atgūties un neliku mammai mieru ar jautājumiem – kas tas bija? Kā, vai tad tā būs vienmēr? Es līdz pat šai dienai atceros vietu Maskavā, kur tas notika, un tad, kad es vēl dzīvoju tur, katru reizi ejot tai garām, mani pārņēma drebuļi. Tagad esmu pieradis.
 
Autors un režisors - Dmitrijs Krimovs
Lomās - Uldis Anže, Martiņš Brūveris, Egons Dombrovskis, Gundars Grasbergs, Kārlis Reijers, Jānis Skanis, Anta Aizupe, Dita Lūriņa, Jana Ļisova, Laura Siliņa, Līga Zeļģe.

Aktuāli! HEDA GABLERE. ATGRIEŠANĀS 19:00 izrāde Nacionālais teātris LZ

12.-; 16.-; 20.-; 26.-; 33.-; 38.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz
0/9/2024
Stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.
 
Autors - Henriks Ibsens
Režisors - Edmunds Freibergs
Lomās - Madara Zviedre, Ģirts Liuziniks, Jēkabs Reinis, Ivars Puga, Daiga Kažociņa, Lāsma Kugrēna

Aktuāli! „PĪTERS PENS SAIET SVIESTĀ” komēdija 19:00 Dailes teātrī LZ

€ 12.-; 20.-; 30.-; 40.- + celš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 26.04.
3/9/2024
Henrijs Luiss, Džonatans Seiers, Henrijs Šīlds
PĪTERS PENS SAIET SVIESTĀ
Komēdija
Dailes teātra Lielajā zālē no 19.01.2024.
Dailes teātris sadarbībā ar “Mischief Worldwide Ltd.” piedāvā teātra “The Mischief Theatre” iestudējumu "Pīters Pens saiet sviestā".
Uz Dailes teātra skatuves atgriežas Kornlijas Politehnikuma drāmas pulciņš, šoreiz visai ģimenei paredzētā iestudējumā par zēnu, kurš nevēlējās pieaugt. Skatītāju jau iemīļotie aktieri, kuri izmeklēja slepkavību Haveršamas muižā un salaida visu pilnīgā sviestā, nu ir izveidojuši jaunu izrādi. Leģendārā Pītera Pena un viņa ienaidnieka Kapteiņa Āķa cīņas karstumā viss atkal juks un bruks, bet mīlestība starp Vendiju un Pīteru būs tikpat īsta, kā pasakā.
Jaunās izrādes panākumi turpina galvu reibinošo ceļu pie skatītājiem visā pasaulē. Izrāde “Pīters Pens saiet sviestā” iestudēta daudzās pasaules valstīs un piedzīvojusi ekranizāciju arī prestižajā “BBC” kanālā kā Ziemassvētku speciālizlaidums. Dailes teātrī būs redzams oriģinālā uzveduma precīzs pārlikums no Londonas Vestenda – tā veidošanā ir iesaistīti īpašo efektu veidotāji no britu sadarbības partneriem, un tā iestudēšanu pārraudzīs “The Mischief Theatre” pārstāvis, režisors Freds Grejs.
Lomās: Lauris Subatnieks (Kriss), Andris Bulis (Roberts), Gints Grāvelis (Francis), Anete Krasovska (Sandra), Artis Robežnieks (Deniss), Gints Andžāns (Makss), Kristīne Nevarauska (Annija), Klāvs Kristaps Košins (Trevors), Niklāvs Kurpnieks (Džonatans), Marta Lovisa Jančevska (Lūsija), Dainis Gaidelis (Māceklis), Madara Viļčuka (Mācekle)
Režisors – Freds Grejs (Fred Gray), scenogrāfs – Saimons Skalions (Simon Scullion), kostīmu mākslinieks – Roberto Surače (Roberto Surace), gaismu mākslinieks – Mets Haskinss (Matt Haskins), komponisti – Robs Falkoners, Ričards Beikers (Rob Falconer, Richard Baker), skaņas dizainere – Ella Vālstrema (Ella Wahlström)

Aktuāli! koncerts SVINĒT OPERETI! | Operetes teātra 10 gadu jubileja VEF Kultūras pils 19:00

€ 18.-; 20.-; 25.-; 30.-; 35.-; 40.- -20% atlaide! + ceļš € 14.- Biļetes jāizpērk līdz 07.05.
6/9/2024
Operetes draugi, nāciet ciemos! Mums jau - 10! 
Svinēsim nevalstiskā Operetes teātra jubileju koncertizrādē ar spilgtākajām repertuāra pērlēm un notikumiem jautri dzirksteļojošā, Operetes teātrim tipiski dzīvespriecīgā un asprātīgā noskaņā! Kopā ar mūsu iestudētajām operetēm Klīvija, Jautrā atraitne, Balle Savojā, Silva.Čardaša karaliene un vairākām citām, operām Cilvēka balss, Telefons, opereti-filmu Trīs zvaigznes Zigfrīds, mūzikliem ģimenei Paukojam un šmaukojam, Karlsons, daudziem citiem mūsu iestudējumiem pieaugušajiem un bērniem.
Dziedās, dejos un daudz interesanta no parasti skatītājam apslēptās aizkulišu dzīves vēstīs Operetes teātra izcilie solisti:
Sonora Vaice, Anta Jankovska (Itālija), Marlēna Keine, Jolanta Strikaite, Valērija Rozenberga, Anastasija Dolgoņenko, Kārlis Rūtentāls, Dainis Skutelis, Andris Lapiņš, Guntars Ruņģis, Nauris Indzeris un daudzi citi, kā arī
kora mākslinieki, dejotāji, mūziķi, orķestris maestro Atvara Lakstīgalas vadībā.
Šis nu nepavisam nebūs “iestīvināts” vai ”oficiāli pareizais” pasākums, bet tādi jau mūsu Operetes teātrī nemaz nemēdz būt! Šis būs optimistisks, dzirkstošs vakars ar labu mūziku un humoru, un lieliski uzlabos jūsu garastāvokli un pašsajūtu, vairojot laimes hormonus un noteikti mazinot stresu!
Šajā vakarā aicinām kopā svinēt visus mūsu draugus, līdzjutējus un iedvesmas uguntiņas kūrējus un nākotnes vīzijas un attīstības sekmētājus. Mums jau - 10! Vai tas ir daudz vai maz? Lai vai kā, - tomēr tas noteikti ir daudzu, jo daudzu mūsu un jūsu, un mūsu visu kopā sadarbības, nopelns!
Lai mīlam šo dzīvi, lai tveram to pozitīvi, ar smaidu! Lai baudām skaisto un svinam šo skaisto jubileju kopā!

Aktuāli! SFINKSA rokopera / Jānis Lūsēns. Māra Zālīte VEF Kultūras pils 19:00

€ 20.-; 25.-; 30.-; 35.-; 40.- + ceļš 14.- Biļetes jāizpērk līdz 30.04.
10/9/2024
Jauniestudējumā atdzimusi Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokopera SFINKSA – muzikāls stāsts par slavenā pareģa Eižena Finka suģestējošo likteni. Finks bija viena no neparastākajām un noslēpumainākajām personībām 20.gadsimta Latvijā. Librets veidots, balstoties uz patiesiem notikumiem, arī darbojošās personas ir reāli eksistējuši cilvēki – Finka sieva Anna, viņa īslaicīgā aizraušanās Alise, laupītāja un slepkavas Anša Kaupēna līgava Vallija, Latvijas preses karaliene Emīlija Benjamiņa un daudzi citi. Finku sauc arī par Latvijas Nostradamu - viņš paredzējis Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes nāvi, Benjamiņas traģisko likteni, kā arī precīzi pareģojis savu miršanas gadu, mēnesi, dienu un stundu. 
 
“Ir IzRedzētie, kuru liktenis vai karma ir spēt izDzīvot Dualitātē starp realitāti un esamību. Mūsu Finks - Izstumtais. Redzīgais. Spēlmanis. Pret saBIEDRĪBU - sociumu, kas sevī ietver izdzīvošanu, nodevību, liekulību, mantkāri, manipulāciju. Tikai jautājums - kurš ar kuru manipulē? Un kas vai kurš kā diriģents vada šo cirka izrādi, kas saucas - dzīve? Finks - vizulis uz sociuma makšķeres? Vai zivs, kura noķerta laikmeta tīklos? Atbilde katram laikmetam vai gadsimtam sava. Mums ir sava Laikmeta atBILDE. Jaunajā iestudējumā meklēsim atbildi un uzdosim jautājumus kopā. Eižens Finks palīdzēs. Jo Viņam ir ko teikt. Vēl joprojām”, uzsver jauniestudējuma režisore Rēzija Kalniņa.
Eižena Finka lomā iejūtas aktieris Maksims Busels, kura kontā jau ir vairākas izcili nospēlētas galvenās lomas M.Čehova Rīgas Krievu teātrī (Hamlets, Grāfs Monte Kristo, Leģenda par Pianistu u.c.), daudzi Maksimu atceras arī kā šova “Dejo ar zvaigzni” pēdējās sezonas uzvarētāju. Otrs Eižena Finka lomas atveidotājs ir aktieris un dziedātājs Emīls Kivlenieks. Finka sievas Annas lomā Beāte Zviedre, Finka mīļoto Alisi, Otto Švarca firmas mantinieci atveido Anmary, Latvijas preses karalienes Emīlijas Benjamiņas lomā Antra Stafecka, Kaupēna mīļotā meitene Vallija - aktrise Elīna Bojarkina vai Austra Elza Kozuliņa, Pratinātājs ar četrām sejām – Latvijas drošības policists, vācu virsnieks, krievu čekists un pēckara LPSR milicis būs Atis Zviedris, Saniknotā jaunkundze - Elizabete Zagorska, Itālijas sūtnis - Emīls Gilučs, Meitene Uz Trapeces - Laura Erdlāne. Rokoperā piedalās arī Edvards Grieze, Toms Kalderauskis, Artūrs Biķernieks, Sarma Liede, Zane LazdiņaRalfs Puzāns, Patriks Tabaks un Voldemārs Rode.
Pie taustiņiem pats autors Jānis Lūsēns, ģitāra – Aivars Gudrais, sitaminstrumenti – Harijs Gūtmanis, basa ģitāra – Jānis Lūsēns jun. 
Režisore – Rēzija Kalniņa, režisores asistents - Voldemārs Rode, scenogrāfs – Normunds Bērziņš (MAD), kostīmu māksliniece – Beāte Gleima (BeaA),  vokālā pedagoģe – Ilze Dzenīte. Producents - Aigars Dinsbergs (Producentu Grupa 7).

Aktuāli! LEOPOLDŠTATE (režisors John Malkovich) ģimenes sāga Dailes teātra LZ 19:00

€ 15.-; 22.-; 29.-; 37.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 26.04.
20/9/2024
Toms Stopards
LEOPOLDŠTATE
Ģimenes sāga
No angļu valodas tulkojusi Laila Burāne
Dailes teātra Lielajā zālē no 15.09.2023.
20.09.24. Izrāde ar titriem angļu valodā. Iegādājoties biļetes, ērtākai titru lasīšanai iesākām izvēlēties sēdvietas, sākot no 7. rindas līdz zāles beigām/
Leopoldštate ir Vīnes ebreju kvartāls. Tā ir plaukstoša apkaime 1899. gada nogalē, kad pie apvāršņa ir jauns laikmets un uz svētku vakariņām ir sapulcējusies liela ebreju intelektuāļu ģimene, kura dzīvo Austroungārijas jeb “lupatu deķa” impērijā. Valstī, kur sadzīvo slāvi, vācieši, ungāri un ebreji, pastāv trausls līdzsvars – vismaz tik ilgi, kamēr cilvēkos pastāv cilvēcība. Bet jaunais laikmets draud lietu kārtību mainīt. Daži no ģimenes mirs Kristāla nakts grautiņos, citi tiks aizvesti uz koncentrācijas nometnēm Polijā, citi uz Rīgas geto, vēl citi mirs nāves maršos ceļā no vienas nometnes uz otru.
Reiz Leopoldštatē un citos Vīnes kvartālos dzīvoja cilvēki, kam bija lemts izmainīt visas cilvēces priekšstatus par īstenību – no psihoanalīzes līdz ekonomikas teorijām. Tāpat arī 20. gadsimta ietekmīgāko avangarda mākslu un mūziku šeit radīja ebreju izcelsmes mākslinieki. Traģiski ironiskā kārtā Vīnē savu jaunību pavadīja arī Ādolfs Hitlers, bet Rīga, Baltija, Polija un Ukraina kļuva par daudzu ebreju smagā likteņa galējām pieturām. Abi Eiropas 20. gadsimta totalitārie režīmi, iznīcināja neatkarīgas valstis un pārvērta Austrumeiropu par beztiesisku zonu, kurā slepkavības tika veiktas industriālos apmēros.
Ģimenes gaitām sekosim līdz 1955. gadam, kad no kuplās saimes dzīvi būs palikuši tikai trīs. Mēs, skatītāji, zinām, kas šai ģimenei būs jāpieredz, bet viņi nākamo gadsimtu gaida ar cerību: “Es domāju, ka ir pienācis 20. gadsimts, bet gadsimti nav gadalaiki, kas atkārtojas. Pie Bābeles upēm mēs raudājām, bet tas laiks ir pagājis, tāpat kā viss, kas sekoja pēc tam – izraidīšanas, slaktiņi, dedzināšanas, asins apsūdzības, kā viduslaiki pagājuši – grautiņi, geto, dzeltenās zīmes… Tas viss ticis sarullēts un izmests kā vecs paklājs, jo Eiropa soļo uz priekšu.”
Sera Toma Stoparda pavisam nesen sarakstītā “Leopoldštate” ir viens no ievērojamākajiem un apspriestākajiem jaunāko laiku dramaturģijas darbiem. Autors pats uzskata, ka lugā ne tikai koncentrēti aprakstījis pats savas dzimtas likteni, bet arī izteicis desmitiem gadu uzkrāto radošo potenciālu. “Leopoldštate” stāsta par dzimtas izdzīvošanu cauri 20. gadsimta lielākajām cilvēces katastrofām.
“Leopoldštate” drosmīgi aplūko, ko nozīmē būt citādam – svešiniekam starp svešiniekiem ne tikai paša, bet arī citu acīs. Tā uzdod jautājumus par vēsturi – kā saglabāt savas saknes, kā nosargāt savu pašapziņu, kā izdzīvot mazai tautai, kad pasaule ir sajukusi prātā?
Izrādē piedalās BJC “Rīgas Skolēnu pils” teātra “Zīļuks” audzēkņi.
Režisors – Džons Malkovičs (John Malkovich), scenogrāfs – Pjērs-Fransuā Limbošs (Pierre-François Limbosch), kostīmu māksliniece – Birgita Hutere (Birgit Hutter), komponists – Timofejs Pastuhovs (Timofei Pastukhov), gaismu mākslinieks – Mārtiņš Jansons, režisora asistente – Diāna Kaijaka, scenogrāfa asistenti – Rūdolfs Bekičs, Sintija Jēkabsone, kostīmu mākslinieces asistente – Jurate Silakaktiņa, tulkojuma konsultante – Lolita  Tomsone
Lomās: Artūrs Skrastiņš (Hermanis), Lidija Pupure (Emīlija), Kristīne Nevarauska (Eva), Vita Vārpiņa (Gretla), Kārlis Arnolds Avots (Ludvigs), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Vilma), Imants Strads (Ernsts), Milēna Miškēviča (Hanna), Toms Veličko, Gustavs Gudris vai Emīls Juhans Bahmanis (Jakobs), Anete Krasovska (Nellija), Katrīna Griga, Adriāna Rozentāle vai Hermīne Bekiča (Sallija), Dārta Daneviča, Paula Cikota vai Emīlija Plone (Roza), Indra Briķe (Poldi), Lelde Dreimane (Jana), Klāvs Kristaps Košins (Frics), Madara Viļčuka (Hermīne), Gints Andžāns (Ārons), Ģirts Ķesteris (Kurts), Dainis Gaidelis (Zahs), Mārtiņš Upenieks (Oto), Andris Bulis (Pērsijs), Meinards Liepiņš, Edvards Bērziņš vai Artūrs Lazdāns (Leo), Kaspars Dumburs, Eduards Vārpiņš vai Artūrs Lazdāns (Nātans), Aldis Siliņš (Civiliedzīvotājs), Kārlis Inka vai Edvards Pauls Glāzītis (Pauli), Helēna Isajeva vai Evelīna Karele (Mimī), Džastina Šternberga vai Hermīne Bekiča (Bella), Gustavs Silnieks vai Ernests Goba (Heini)

Aktuāli! „VINTERA PASAKA” izrāde pēc V.Šekspīta Dailes teātrī LZ 19:00

€ 16.-; 25.-; 32.-; 40.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 26.04.
24/9/2024
Pēc Viljama Šekspīra
ZIEMAS PASAKA
Dailes teātra Lielajā zālē no 23. maija
Kā saka režisors, tad “Ziemas pasaka” ir Šekspīra ārprātīgākā un neparedzamākā luga. Šekspīrs savus “Ziemas pasakas” tēlus ietērpa Sicīlijas un Bohēmijas karaļu mantijās, bet novelkot tās – paliek vien stāsts par dziļu greizsirdību, no kuras pasargāts nav neviens. Lielais bards ir dziļi un asprātīgi fiksējis apkārtējo dzīvi, bet mūsdienu britu režisors Džefs Džeimss adaptējis Šekspīra lugu mūsdienām un tajā mums jautā – kāda ir greizsirdības cena? Intrigas, iedomas un jautājumi par cilvēku dabu vieno šo iestudējumu. Tas ir stāsts par to, kā cilvēki pieaug, iemīlas, bet tad, kā jau pasakā, viņus reizēm apēd lāči… Izrāde aizraus ar neparedzamām sižeta virāžām un saspēlēm starp skaisto, briesmīgo un uzjautrinošo.
Lomās: Arturs Krūzkops, Mārtiņš Meiers, Katrīna Griga, Klāvs Kristaps Košins, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Madara Viļčuka, Kārlis Arnolds Avots, Indra Briķe, Andris Bulis, Dainis Gaidelis, Anete Krasovska, Niklāvs Kurpnieks, Marta Lovisa Jančevska, Milēna Miškēviča
Režisors un autors – Džefs Džeimss (Jeff James), scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Rozanna Vaiza (Rosanna Vize), dramaturgs - Džeimss Jītmens (James Yeatman), skaņu mākslinieks - Kīrans Džeimss Lukass (Kieran James Lucas), gaismu mākslinieks - Ādams Silvermens (Adam Silverman), horeogrāfe – Anna Abalikhina, video mākslinieks – Jakubs Lehs (Jakub Lech)

Aktuāli! „ZILĀ LAPSA” piedzīvojumu izrāde ģimenei Dailes teātrī LZ 19:00

€ 12.-; 20.-; 30.-; 40.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 26.04.
26/9/2024
Jonas Tertelis
ZILĀ LAPSA
Lielā zāle
Piedzīvojumu izrāde ģimenei
Pirmizrāde - 2024.gada 13.septembrī
“Zilā lapsa” ir animācijas iedvesmota izrāde, kas aicina skatītājus doties pasakainā ceļojumā un vieglā un drošā veidā iepazīt to, kas slēpjas pasaku ēnas pusē. Tas ir stāsts, kas ļaus piedzīvot neiedomājamu pasauli un sekot varoņu gaitām ceļā uz pašatklāsmi.
Četrpadsmitgadīgajai Annai uzdāvina amuletu – zelta valriekstu. Ēst to nedrīkst, atdāvināt nebūtu pieklājīgi, un neko citu ar to iesākt arī šķietami nevar. Tomēr viņai tas ir pats vērtīgākais dārgums – pat ja tas nav no īsta zelta un tam nav nekādu burvju spēju. Tāpēc Annas zaudējums ir sāpīgs, kad atklājas, ka amulets ir pazudis. 
Anna jau ir pieaugusi un pat vairs netic brīnumainiem priekšmetiem, bet viņai rodas izdevība atgūt burvju amuletu. Viņai tikai jādodas uz Septiņu vēju valstību, kur dusmīgi dievi sargā lielus noslēpumus un kur Mežam ir tūkstoš acu. Šīs valstības sargātāja ir zila lapsa.
Jonas Tertelis ir lietuviešu režisors, kurš strādā ar kolektīvā radītiem stāstiem. Tie vienmēr uzrunā ar formas un satura mijiedarbību. Izrādē “Zilā lapsa” būs skatāmas īpaši izrādei veidotas Reiņa Pētersona animācijas.
Lomās: Arturs Krūzkops, Lauris Subatnieks, Katrīna Griga, Klāvs Kristaps Košins, Milēna Miškēviča, Mārtiņš Meiers, Ieva Segliņa, Madara Viļčuka, Andris Bulis, Anete Krasovska
Režisors - Jonas Tertelis

Aktuāli! „RETRĪTS” komēdija Dailes teātrī LZ 19:00

€ 15.-; 22.-; 29.-; 37.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 26.04.
27/9/2024
17:00 izbraukšana no Jelgavas
Maikls Vinns
RETRĪTS
Komēdija
Lielajā zālē no 17. decembra 
Pieci draugi un iepriekšējā naktī iepazīta rotaslietu veikala pārdevēja satiekas pamestā muižas ēkā, lai kopīgi svinētu Jaungadu. Muiža ir skaisti atjaunota un izveidota kā patvērums tiem, kuriem ikdienas troksnis un kņada ir kļuvusi par skaļu. Draugi sen nav tikušies, kaut kādreiz bija nešķirami. Viņi visi cenšas izskatīties veiksmīgi, kaut dzīve katram metusi savus izaicinājumus. 
Rakstniece Keita nesen šķīrusies no vīra, arhitekts Daniels karjerā sasniedzis daudz, bet vēl joprojām interneta portālos meklē mīlestību. Bens tikai iepriekšējā naktī iepazinies ar Lauru un paņēmis viņu līdzi uz svinībām kā savu saderināto. Karls ir aktieris, kuru visi zina tikai pēc lomas kādā kafijas reklāmā, toties viņa sieva Rebeka reiz saņēmusi prestižo BAFTA balvu. Tagad viņu dzīve rit tikai ap abu kopīgajiem diviem bērniem. 
Svinības un kopīgā iedzeršana liek atklāties katra patiesajiem sapņiem, kas tikuši nostumti malā. Kaut gan visiem ir savi pārdzīvojumi, viņiem vēl nāksies atklāt arī to, ka pamestajā muižā patiešām dzīvo spoks. 
Lugas “Jaungada retrīts” (oriģinālā “The Priory”) panākumi sākušies 2008. gadā Londonas Karaliskā galma teātrī (Royal Court theatre), bet vēl joprojām tās iestudējumi liek cilvēkiem smieties daudzās pasaules valstīs. Luga saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kategorijā “Labākā jaunā komēdija”.
Lomās: Kristīne Nevarauska (Keita), Gints Andžāns (Daniels), Lelde Dreimane (Laura), Gints Grāvelis (Bens), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Rebeka), Artūrs Skrastiņš vai Lauris Subatnieks (Karls), Niklāvs Kurpnieks (Ādams)
Režisors – Gatis Šmits