Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.
Pēc izrādēm un pasākumiem pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Ceļš no € 13.- /1 personai; tikai biļetes sagāde vai nodošana kasē nenotikušas izrādes dēļ  1.50 / 1 personai
Grupas (sākot no 10 cilv.) un kolektīvi izrādes un pasākumus var izvēlēties sev vēlamā laikā.
Biļešu sagāde grupai un brauciena cena ir atkarīga no cilvēku skaita.

 Pieteikties pasākumami

Vedam uz izrādēm un koncertiem! Aicinu pieteikties
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063

Pasākumi

Janvāris  |  Februāris  |  Marts  |  Aprīlis  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Oktobris  |  Novembris  |  Decembris  |  Visi

Septembris

Aktuāli! koncerts SVINĒT OPERETI! | Operetes teātra 10 gadu jubileja VEF Kultūras pils 19:00

€ 18.-; 20.-; 25.-; 30.-; 35.-; 40.- -20% atlaide! + ceļš € 14.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
6/9/2024
Operetes draugi, nāciet ciemos! Mums jau - 10! 
Svinēsim nevalstiskā Operetes teātra jubileju koncertizrādē ar spilgtākajām repertuāra pērlēm un notikumiem jautri dzirksteļojošā, Operetes teātrim tipiski dzīvespriecīgā un asprātīgā noskaņā! Kopā ar mūsu iestudētajām operetēm Klīvija, Jautrā atraitne, Balle Savojā, Silva.Čardaša karaliene un vairākām citām, operām Cilvēka balss, Telefons, opereti-filmu Trīs zvaigznes Zigfrīds, mūzikliem ģimenei Paukojam un šmaukojam, Karlsons, daudziem citiem mūsu iestudējumiem pieaugušajiem un bērniem.
Dziedās, dejos un daudz interesanta no parasti skatītājam apslēptās aizkulišu dzīves vēstīs Operetes teātra izcilie solisti:
Sonora Vaice, Anta Jankovska (Itālija), Marlēna Keine, Jolanta Strikaite, Valērija Rozenberga, Anastasija Dolgoņenko, Kārlis Rūtentāls, Dainis Skutelis, Andris Lapiņš, Guntars Ruņģis, Nauris Indzeris un daudzi citi, kā arī
kora mākslinieki, dejotāji, mūziķi, orķestris maestro Atvara Lakstīgalas vadībā.
Šis nu nepavisam nebūs “iestīvināts” vai ”oficiāli pareizais” pasākums, bet tādi jau mūsu Operetes teātrī nemaz nemēdz būt! Šis būs optimistisks, dzirkstošs vakars ar labu mūziku un humoru, un lieliski uzlabos jūsu garastāvokli un pašsajūtu, vairojot laimes hormonus un noteikti mazinot stresu!
Šajā vakarā aicinām kopā svinēt visus mūsu draugus, līdzjutējus un iedvesmas uguntiņas kūrējus un nākotnes vīzijas un attīstības sekmētājus. Mums jau - 10! Vai tas ir daudz vai maz? Lai vai kā, - tomēr tas noteikti ir daudzu, jo daudzu mūsu un jūsu, un mūsu visu kopā sadarbības, nopelns!
Lai mīlam šo dzīvi, lai tveram to pozitīvi, ar smaidu! Lai baudām skaisto un svinam šo skaisto jubileju kopā!

filma BALTAIS HELIKOPTERS ar Mihailu Barišņikovu galvenajā lomā JRT LZ 13. un 14.09.19:30 vai 28. un 29.09.18:00

€ 10.- + 6.05% + ceļš € 13.-
13/9/2024
2013. gada februārī pasaule piedzīvoja šoku – katoļu pāvests Benedikts XVI atkāpās no amata. Jozefs Racingers ir pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu posteni dzīves laikā. Viņa patiesie atkāpšanās iemesli joprojām nav zināmi. Astoņi gadi, kuru laikā Racingers pavadīja pāvesta krēslā, sakrita ar jaunajiem izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem mūsu civilizācija un baznīca tika konfrontēta 21. gadsimta sākumā, un atbildes uz kuriem joprojām nav atrastas.
Filma BALTAIS HELIKOPTERS ar Mihailu Barišņikovu pāvesta lomā piedāvā jaunu interpretāciju pāvesta pēdējai dienai pirms vēsturiskās atkāpšanās.

Kinofilma pamatā angļu valodā (daļēji itāļu, poļu un latīņu valodās) ar subtitriem latviešu un angļu valodās.
Filmas režisors - Alvis Hermanis
Māksliniece - Kristīne Jurjāne
Operators - Andrejs Rudzāts
Montāžas režisors - Mārtiņš Grauds
Lomās - Mihails Barišņikovs, Kaspars Znotiņš, Guna Zariņa, Regīna Razuma
Filma tiek rādīta: Lāčplēša ielā 25, Lielajā zālē.
Filmas garums: 1 h 47 min.
Biļetes cena: 10 EUR.
Pirmizrāde 2024. gada 9. augustā.

Aktuāli! PĪTERS PENS. SINDROMS 15:00 Nacionālais teātris Lielā zāle

€ ... 14.-; 20.-; 24.-; 33.-; 34.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
15/9/2024
Atceros, kad biju mazs, es nemanīju, ka es augu. Viss šķita pašsaprotami. Un tad reiz kāds cilvēks man uz ielas pateica “jūs”. Man tas bija īsts šoks. Atceros, pēc šī gadījuma es nedēļas divas nevarēju atgūties un neliku mammai mieru ar jautājumiem – kas tas bija? Kā, vai tad tā būs vienmēr? Es līdz pat šai dienai atceros vietu Maskavā, kur tas notika, un tad, kad es vēl dzīvoju tur, katru reizi ejot tai garām, mani pārņēma drebuļi. Tagad esmu pieradis.
 
Autors un režisors - Dmitrijs Krimovs
Lomās - Uldis Anže, Martiņš Brūveris, Egons Dombrovskis, Gundars Grasbergs, Kārlis Reijers, Jānis Skanis, Anta Aizupe, Dita Lūriņa, Jana Ļisova, Laura Siliņa, Līga Zeļģe.

Aktuāli! „KALIGULA / КАЛИГУЛА ” drāma M.Čehova Rīgas Krievu teātrī Lielā zāle 19:00

€ 15.-; 20.-; 25.-; 30.-; 35.- Pens, sk, inv, st. 15 % atl! + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
20/9/2024
Albērs Kamī
Kaligula
Drāma
Pirmizrāde – 13.10.2023. (Lielā zāle)
Ilgums - 3 stundas 25 minūtes
18+
Izrāde krievu valodā ar titriem latviešu un angļu valodā.
NB! Uz skatuves smēķē.
Radošā komanda:
Režisors Sergejs Golomazovs
Scenogrāfs Mihails Kramenko
Gaismu mākslinieks Jevgeņijs Ganzburgs
Tulkotājs Jevgeņijs Gornijs, Oļegs Postnovs
Mākslinieks inscenētājs Mihails Kramenko
Kostīmi Valentīna Začiņajeva
Režisora asistents Edvīns Klimanovs
Izrādē piedalās:
Kaligula Šamils Hamatovs
Helikons Rodions Kuzmins
Scipions Maksims Busels
Kēreja Volodimirs Gorislaveсs
Cezonija Jekaterina Frolova
Lepīdijs Anatolijs Fečins
Senektijs Igors Čerņavskis
Metēlijs Oļegs Teterins
Mūcijs Dmitrijs Palēs
Pārvaldītājs Vadims Grosmans
Mūcija sieva Tatjana Lukašenkova
Cirka māksliniece Vera Bondare
Kaligula bērnībā Markus Reinsalu
Cezonija bērnībā Arina Muzikina
Helikons bērnībā Daniels Berris
Scipions bērnībā Iļja Saveļjevs
Scīpions Ivans Streļcovs
Vokāls (izrādes 2. versijā) Jūlija Berngardte Vadims Ņikolaičuks
Mūziķi:
Vladimirs Tuzovs – taustiņinstrumenti
Dmitrijs Karpovs – basģitāra
Jūlija Saveļjeva – ģitāra
Antons Visockis – sitamie
NB!
Izrādes 1. versija:
Scipions; vokāls - Maksims Busels
Izrādes 2. versija:
Scipions - Ivans Streļcovs
Vokāls - Jūlija Berngardte
Jau pagājušas trīs dienas, kopš imperators Kaligula ir pazudis un par viņu nav nekādu ziņu. Ne satrauktie senatori, ne noraizējušies draugi nezina, kāds ir viņa prombūtnes iemesls. Varbūt pie vainas ir nesenā mīļotās māsas nāve? Vai varbūt imperators ir slims? Vai varbūt... Vai varbūt ir pienācis laiks padomāt par to, kurš tagad vadīs valsti? Par laimi, gribētāju ir pietiekami daudz. Tomēr Kaligula atgriežas. Taču viņš ir mainījies, un tagad viņš plāno mainīt arī pasauli.
Luga, kuru Albērs Kamī sāka rakstīt 1938. gadā un pabeidza 1944. gadā, ir viens no populārākajiem šī autora darbiem: dziļi ironiska, neuzkrītoši filozofiska un patiesi aizraujoša. Turklāt senajā Romā tika risināti jautājumi, kas ir ārkārtīgi aktuāli arī mūsu laikam, bet varoņi savukārt varētu dzīvot kaimiņu ielā.
Režisors Sergejs Golomazovs: "Šī ir muzikāli dramatiska izrāde par cilvēka lepnuma un morālās pašgribas graujošo dabu un par ne mazāk destruktīvu vajadzību radīt sev elkus. Savā ziņā mēs pētām mehānismu, kā spilgts ideālists var pārvērsties par briesmoni, kurš pārstājis novērtēt dzīvību – gan citu, gan savu –, par tirānu, kurš meklē glābiņu no savas vilšanās un sāpēm, sagādājot ciešanas citiem. Lai izkļūtu no šādas piltuves, nepieciešama drosme, iekšēja ticība, mīlestība pret cilvēku. Pretējā gadījumā briesmonis ir nolemts. Neatkarīgi no tā, cik mierinoša ir šī doma vēsturiskā mērogā, ir svarīgi saprast, kā cilvēki mūsdienās kļūst par Kaligulu un, ja iespējams, kā to novērst."
 
Titri latviešu un angļu valodā.
Lai titru lasīšana nesagādātu grūtības, lūgums ņemt vērā, ka nebūtu ieteicams izvēlēties vietas tuvāk par 6. rindu!

Aktuāli! LEOPOLDŠTATE (režisors John Malkovich) ģimenes sāga Dailes teātra LZ 19:00

€ 15.-; 22.-; 29.-; 37.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 02.08.
20/9/2024
Toms Stopards
LEOPOLDŠTATE
Ģimenes sāga
No angļu valodas tulkojusi Laila Burāne
Dailes teātra Lielajā zālē no 15.09.2023.
20.09.24. Izrāde ar titriem angļu valodā. Iegādājoties biļetes, ērtākai titru lasīšanai iesākām izvēlēties sēdvietas, sākot no 7. rindas līdz zāles beigām/
Leopoldštate ir Vīnes ebreju kvartāls. Tā ir plaukstoša apkaime 1899. gada nogalē, kad pie apvāršņa ir jauns laikmets un uz svētku vakariņām ir sapulcējusies liela ebreju intelektuāļu ģimene, kura dzīvo Austroungārijas jeb “lupatu deķa” impērijā. Valstī, kur sadzīvo slāvi, vācieši, ungāri un ebreji, pastāv trausls līdzsvars – vismaz tik ilgi, kamēr cilvēkos pastāv cilvēcība. Bet jaunais laikmets draud lietu kārtību mainīt. Daži no ģimenes mirs Kristāla nakts grautiņos, citi tiks aizvesti uz koncentrācijas nometnēm Polijā, citi uz Rīgas geto, vēl citi mirs nāves maršos ceļā no vienas nometnes uz otru.
Reiz Leopoldštatē un citos Vīnes kvartālos dzīvoja cilvēki, kam bija lemts izmainīt visas cilvēces priekšstatus par īstenību – no psihoanalīzes līdz ekonomikas teorijām. Tāpat arī 20. gadsimta ietekmīgāko avangarda mākslu un mūziku šeit radīja ebreju izcelsmes mākslinieki. Traģiski ironiskā kārtā Vīnē savu jaunību pavadīja arī Ādolfs Hitlers, bet Rīga, Baltija, Polija un Ukraina kļuva par daudzu ebreju smagā likteņa galējām pieturām. Abi Eiropas 20. gadsimta totalitārie režīmi, iznīcināja neatkarīgas valstis un pārvērta Austrumeiropu par beztiesisku zonu, kurā slepkavības tika veiktas industriālos apmēros.
Ģimenes gaitām sekosim līdz 1955. gadam, kad no kuplās saimes dzīvi būs palikuši tikai trīs. Mēs, skatītāji, zinām, kas šai ģimenei būs jāpieredz, bet viņi nākamo gadsimtu gaida ar cerību: “Es domāju, ka ir pienācis 20. gadsimts, bet gadsimti nav gadalaiki, kas atkārtojas. Pie Bābeles upēm mēs raudājām, bet tas laiks ir pagājis, tāpat kā viss, kas sekoja pēc tam – izraidīšanas, slaktiņi, dedzināšanas, asins apsūdzības, kā viduslaiki pagājuši – grautiņi, geto, dzeltenās zīmes… Tas viss ticis sarullēts un izmests kā vecs paklājs, jo Eiropa soļo uz priekšu.”
Sera Toma Stoparda pavisam nesen sarakstītā “Leopoldštate” ir viens no ievērojamākajiem un apspriestākajiem jaunāko laiku dramaturģijas darbiem. Autors pats uzskata, ka lugā ne tikai koncentrēti aprakstījis pats savas dzimtas likteni, bet arī izteicis desmitiem gadu uzkrāto radošo potenciālu. “Leopoldštate” stāsta par dzimtas izdzīvošanu cauri 20. gadsimta lielākajām cilvēces katastrofām.
“Leopoldštate” drosmīgi aplūko, ko nozīmē būt citādam – svešiniekam starp svešiniekiem ne tikai paša, bet arī citu acīs. Tā uzdod jautājumus par vēsturi – kā saglabāt savas saknes, kā nosargāt savu pašapziņu, kā izdzīvot mazai tautai, kad pasaule ir sajukusi prātā?
Izrādē piedalās BJC “Rīgas Skolēnu pils” teātra “Zīļuks” audzēkņi.
Režisors – Džons Malkovičs (John Malkovich), scenogrāfs – Pjērs-Fransuā Limbošs (Pierre-François Limbosch), kostīmu māksliniece – Birgita Hutere (Birgit Hutter), komponists – Timofejs Pastuhovs (Timofei Pastukhov), gaismu mākslinieks – Mārtiņš Jansons, režisora asistente – Diāna Kaijaka, scenogrāfa asistenti – Rūdolfs Bekičs, Sintija Jēkabsone, kostīmu mākslinieces asistente – Jurate Silakaktiņa, tulkojuma konsultante – Lolita  Tomsone
Lomās: Artūrs Skrastiņš (Hermanis), Lidija Pupure (Emīlija), Kristīne Nevarauska (Eva), Vita Vārpiņa (Gretla), Kārlis Arnolds Avots (Ludvigs), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Vilma), Imants Strads (Ernsts), Milēna Miškēviča (Hanna), Toms Veličko, Gustavs Gudris vai Emīls Juhans Bahmanis (Jakobs), Anete Krasovska (Nellija), Katrīna Griga, Adriāna Rozentāle vai Hermīne Bekiča (Sallija), Dārta Daneviča, Paula Cikota vai Emīlija Plone (Roza), Indra Briķe (Poldi), Lelde Dreimane (Jana), Klāvs Kristaps Košins (Frics), Madara Viļčuka (Hermīne), Gints Andžāns (Ārons), Ģirts Ķesteris (Kurts), Dainis Gaidelis (Zahs), Mārtiņš Upenieks (Oto), Andris Bulis (Pērsijs), Meinards Liepiņš, Edvards Bērziņš vai Artūrs Lazdāns (Leo), Kaspars Dumburs, Eduards Vārpiņš vai Artūrs Lazdāns (Nātans), Aldis Siliņš (Civiliedzīvotājs), Kārlis Inka vai Edvards Pauls Glāzītis (Pauli), Helēna Isajeva vai Evelīna Karele (Mimī), Džastina Šternberga vai Hermīne Bekiča (Bella), Gustavs Silnieks vai Ernests Goba (Heini)

Aktuāli! „LATVIEŠU RAĶETES” izrāde 18:00 Liepājas teātris + ekskursija

€ 15.-; 20.-; 25.-; 30.-; 35.- + ceļš € 38.- + ekskursija Biļetes jāizpērk līdz 25.07.
22/9/2024
Regnārs Vaivars • Režisors – Regnārs Vaivars
Dokumentāls varoņeposs
"Latviešu raķetes" ir izrāde, kurā skatītāji varēs ielūkoties Latvijas bobsleja vēsturē – režisors to veidojis, intervējot 21 bobslejam tuvu stavošu personu, veidojot savu skatījumu uz notikumiem.
Latvijas bobsleja pirmsākums meklējams 20. gadsimta 80. gados, kad inženieris un kamaniņu sporta treneris Rolands Upatnieks pilnīgi tukšā vietā (PSRS un Latvijā šāda sportaveida vēl nebija) radīja PSRS izlasi, kurā 95 procenti bija latvieši. Rolanda Upatnieka inženiera un menedžera talants radīja īstu revolūciju šajā 100 gadus vecajā sporta veidā – viņa projektētās kamanas, ko visā pasaulē sauca par "Latviešu raķetēm".
Izrādē tiks izmantotas arī mūsdienu tehnoloģijas, kas finiša sekundes spēj sadalīt tūkstoš daļiņās, bet vēl joprojām nespēj ielūkoties varoņu dvēseles noslēpumainajās virāžās. Tas būs dokumentāls varoņu eposs latviešu tautai un piemiņai mūžībā aizgājušajam Rolandam Upatniekam.
Kā uzsver režisors: "Šī izrāde nav par sportu, bet latviešu vīriešiem – LĀČPLĒŠIEM – tautas varoņiem. Latvieši var, varēja un varēs."
Dod, dieviņi, kalnā kāpti,
kalnā kāpti,
ne no kalna lejiņā…
Lomās: Mārtiņš Kalita, Valts Skuja, Kārlis Artejevs, Artūrs Irbe, Kārlis Ērglis, Hugo Puriņš, Armands Kaušelis, Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis
Režisora asistents – Mārtiņš Kalita
Scenogrāfs – Valters Kristbergs
Kostīmu māksliniece – Madara Botmane
Horeogrāfs – Regnārs Vaivars
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis
Video mākslinieks – Dainars Albužis
Pirmizrāde 2024. gada 17. februārī

Aktuāli! „WINTERA STĀSTS” izrāde pēc V.Šekspīta Dailes teātrī LZ 19:00

€ 16.-; 25.-; 32.-; 40.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 02.08.
24/9/2024
Pēc Viljama Šekspīra
WINTERA STĀSTS

Dailes teātra Lielajā zālē no 23. maija

Mūsdienas, Kalifornija. Tehnoloģiju industrijas titāni, jaunie miljardieri Leo Winters un Pols Vorens atrodas savas kompānijas kulta produkta prezentācijas priekšvakarā.
 
Viņu radītā spēle “Bohēmija” aizstās visu mums zināmo. Tā būs jauna reliģija, bet viņi – jaunā Olimpa dievi. Tā ir virtuālās realitātes spēle, kas sola iespēju izdzīvot savus sapņus. “Bohēmijas” patērētāji būs visi, bet tās ietekme uz cilvēka apziņu ir neprognozējama. Katram, kas vecāks par 21 gadu, atrašanās šajā spēlē ir risks – tā var  neatgriezeniski ietekmēt smadzeņu darbību. Tikai jaunas smadzenes spēj adaptēties šajā konstantu laimi sološajā virtuālajā pasaulē.
 
Nespējot atrast vidusceļu starp risku, kas saistīts ar spēles nonākšanu tirgū, un fantastisku peļņu, abi draugi nonāk izšķiršanās priekšā. Starp senajiem draugiem, kurus līdz šim lutinājuši panākumi, nostājas apmātība un sieviete. Leo sieva Hermione, kurai kādreiz bijušas tuvas attiecības ar Polu, gaida bērnu. Spriedzei pieaugot, Leo mežonīgas greizsirdības lēkmē pieņem neprātīgu lēmumu…
 
Kā paudis režisors Džefs Džeimss, “Ziemas pasaka” ir Šekspīra “ārprātīgākā un neparedzamākā luga”. Šekspīra versijā varoņi savas attiecības risināja Sicīlijas un Bohēmijas karaļnamos, bet Džeimss ar savu komandu tos pārcēlis uz Silīcija ieleju un virtuālās realitātes “Bohēmiju”. Rotaļājoties ar līdzībām par soctīklu magnātiem, dzimusi šerpa satīra par varu, visautļautību un greizsirdības aklumu. Kā saka priekšā izrādes nosaukums – angliskajā slengā “W” nozīmē “vinnēt”.
 
Ko šodien nozīmē mainīt realitāti, ja cilvēka psiholoģija paliek nodevīgi nemainīga? Līdzās jauninājumiem un līdzībām ar Stīvu Džobsu un Marku Zakerbergu, te sastopama atpazīstama greizsirdība un sāncensība, trausla mīlestība un negaidīts, pasakai līdzīgs un uz cilvēkmīlestību vedinošs atrisinājums. Visi Šekspīra kodi.
 
Lomās: Kārlis Arnolds Avots (Marks, Sleiters, Klauns, Markuss jaunībā), Indra Briķe (Tiesnese, Laiks), Andris Bulis (Ants), Dainis Gaidelis (Sems, Welcome Panda), Katrīna Griga (Hermione), Klāvs Kristaps Košins (Stīvs, Tiesas ierēdnis, Finns), Anete Krasovska (Grofa, Reģistratore no Jūtas), Arturs Krūzkops (Pols), Niklāvs Kurpnieks (Bils, Tiesas ierēdnis, Vilcinsh), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Betana), Marta Lovisa Jančevska (Hloja, Dorka), Mārtiņš Meiers (Leo), Milēna Miškēviča (Mega, Andersone, Mopsa), Ieva Segliņa (Mila), Madara Viļčuka (Elizabete, Roza (16 gadi)), Teodors Masaļskis vai Eduards Rābants (Markuss bērnībā)
 
Režisors un autors – Džefs Džeimss (Jeff James), scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Rozanna Vaiza (Rosanna Vize), dramaturgs - Džeimss Jītmens (James Yeatman), skaņu mākslinieks - Kīrans Džeimss Lukass (Kieran James Lucas), Horeogrāfe - Elīna Gediņa, gaismu mākslinieks - Ādams Silvermens (Adam Silverman), video mākslinieks – Jakubs Lehs (Jakub Lech), Scenogrāfes asistente - Elīna Valdmane

Aktuāli! KODIENS koncertizrāde Tabakas fabrika Lielā zāle 19:00

€ 25.-; 28.-; 30.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
25/9/2024
Čārlzs Bukovskis
KODIENS
Koncertizrāde
Tabakas fabrika
Pirmizrāde - 2024. gada 28. augustā
Aiz dzelzs priekškara. Vien dažus kvartālus no Holivudas. Kāds vāciešu izcelsmes vīrietis klabina rakstāmmašīnu. Viņa mutes kaktiņā kūp cigarete. Viņam priekšā nolikta viskija glāze. Viņš no rīta dosies uz pasta nodaļu, bet kolēģi pat nav pamanījuši viņa eksistenci. Viņa sievietes aizlaižas pirms viņš ir paspējis pamosties. Viņa mati jau ir sirmi, bet viņš turpina rakstīt – bez cerībām uz atzinību. Par bāriem, kur greizsirdīgi vīrieši izcīna sieviešu uzmanību. Par vientuļniekiem, kuri pat nāves briesmu priekšā uzspļauj savam liktenim. Neviens vēl nezina, ka šis svešinieks, viņa bohēmiskais dzīvesveids un viņa bezrūpība uzrunās pūļus, viņa dzejas lasījumi kļūs par “must-see” notikumiem, viņa scenārijus Holivuda, kura neko par viņu vēl nezina, pārvērtīs lielbudžeta filmās. Tas ir stāsts par Čārlzu Bukovski – rakstnieku, kurš uz sava kapa lika uzrakstīt “Nemēģini”. Viņš zināja, ka vai nu viņš dzīvo vai mirst, bet nekad nebūs kā lielākā daļa – par rēķiniem un ģimenes viesībām uztraukti pusdzīvi ikdienas miroņi. Čārlzs Bukovskis un viņa “Kodiens” liek apsvērt – varbūt mēs savās dzīvēs pārāk daudz cenšamies un par maz dzīvojam.
Koncertizrādē piedalās muzikālā apvienība “Uzvaras bulvāris”.
Lomās: Ērika Eglija-Grāvele, Gints Grāvelis, Juris Bartkevičs
Režisors - Juris Jonelis, Dramaturgs - Matīss Gricmanis, Scenogrāfe un Kostīmu māksliniece - Austra Sniķere, Muzikālais vadītājs - Juris Vaivods, Gaismu mākslinieks - Reinis Zalte

Aktuāli! „NEMAZ NESMEJIES! TEĀTRA DIENAS KONCERS” Nacionālā teātrī LZ 19:00

€ 16.-; 20.-; 26.; 33.-; 38.- + 6.05% + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
26/9/2024
Politika iedvesmo pilsoņus lieliem darbiem, bet reizēm arī jokiem un parodijām. Tāda ir politiķu darba blakne. Teātra diena ir brīdis, kad pasmaidīt par saviem tautas kalpiem un pašiem par sevi. Koncerta pirmajā daļā iemetīsim skatu tuvākā un tālākā pagātnē, koncerta otrajā daļā – pievērsīsimies šodienai un varbūt pat trāpīsim nākotnē! Piedalās – Nacionālā teātra aktieri ar humora izjūtu un/vai vokālām prasmēm.
 
Režisors - Pauls Timrots
Lomās - Kaspars Aniņš, Gundars Grasbergs, Ģirts Jakovļevs, Normunds Laizāns, Juris Lisners, Mārcis Maņjakovs, Ieva Aniņa, Maija Doveika, Dita Lūriņa, Mārtiņš Brūveris, Ivars Kļavinskis, Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Liene Sebre

Aktuāli! „ZILĀ LAPSA” piedzīvojumu izrāde ģimenei Dailes teātrī LZ 19:00

€ 12.-; 20.-; 30.-; 40.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 02.08.
26/9/2024
Jonas Tertelis
ZILĀ LAPSA
Lielā zāle
Piedzīvojumu izrāde ģimenei
Pirmizrāde - 2024.gada 13.septembrī
“Zilā lapsa” ir animācijas iedvesmota izrāde, kas aicina skatītājus doties pasakainā ceļojumā un vieglā un drošā veidā iepazīt to, kas slēpjas pasaku ēnas pusē. Tas ir stāsts, kas ļaus piedzīvot neiedomājamu pasauli un sekot varoņu gaitām ceļā uz pašatklāsmi.
Četrpadsmitgadīgajai Annai uzdāvina amuletu – zelta valriekstu. Ēst to nedrīkst, atdāvināt nebūtu pieklājīgi, un neko citu ar to iesākt arī šķietami nevar. Tomēr viņai tas ir pats vērtīgākais dārgums – pat ja tas nav no īsta zelta un tam nav nekādu burvju spēju. Tāpēc Annas zaudējums ir sāpīgs, kad atklājas, ka amulets ir pazudis. 
Anna jau ir pieaugusi un pat vairs netic brīnumainiem priekšmetiem, bet viņai rodas izdevība atgūt burvju amuletu. Viņai tikai jādodas uz Septiņu vēju valstību, kur dusmīgi dievi sargā lielus noslēpumus un kur Mežam ir tūkstoš acu. Šīs valstības sargātāja ir zila lapsa.
Jonas Tertelis ir lietuviešu režisors, kurš strādā ar kolektīvā radītiem stāstiem. Tie vienmēr uzrunā ar formas un satura mijiedarbību. Izrādē “Zilā lapsa” būs skatāmas īpaši izrādei veidotas Reiņa Pētersona animācijas.
Lomās: Arturs Krūzkops, Lauris Subatnieks, Katrīna Griga, Klāvs Kristaps Košins, Milēna Miškēviča, Mārtiņš Meiers, Ieva Segliņa, Madara Viļčuka, Andris Bulis, Anete Krasovska
Režisors - Jonas Tertelis

Aktuāli! „RETRĪTS” komēdija Dailes teātrī LZ 19:00

€ 15.-; 22.-; 29.-; 37.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 02.08.
27/9/2024
17:00 izbraukšana no Jelgavas
Maikls Vinns
RETRĪTS
Komēdija
Lielajā zālē no 17. decembra 
Pieci draugi un iepriekšējā naktī iepazīta rotaslietu veikala pārdevēja satiekas pamestā muižas ēkā, lai kopīgi svinētu Jaungadu. Muiža ir skaisti atjaunota un izveidota kā patvērums tiem, kuriem ikdienas troksnis un kņada ir kļuvusi par skaļu. Draugi sen nav tikušies, kaut kādreiz bija nešķirami. Viņi visi cenšas izskatīties veiksmīgi, kaut dzīve katram metusi savus izaicinājumus. 
Rakstniece Keita nesen šķīrusies no vīra, arhitekts Daniels karjerā sasniedzis daudz, bet vēl joprojām interneta portālos meklē mīlestību. Bens tikai iepriekšējā naktī iepazinies ar Lauru un paņēmis viņu līdzi uz svinībām kā savu saderināto. Karls ir aktieris, kuru visi zina tikai pēc lomas kādā kafijas reklāmā, toties viņa sieva Rebeka reiz saņēmusi prestižo BAFTA balvu. Tagad viņu dzīve rit tikai ap abu kopīgajiem diviem bērniem. 
Svinības un kopīgā iedzeršana liek atklāties katra patiesajiem sapņiem, kas tikuši nostumti malā. Kaut gan visiem ir savi pārdzīvojumi, viņiem vēl nāksies atklāt arī to, ka pamestajā muižā patiešām dzīvo spoks. 
Lugas “Jaungada retrīts” (oriģinālā “The Priory”) panākumi sākušies 2008. gadā Londonas Karaliskā galma teātrī (Royal Court theatre), bet vēl joprojām tās iestudējumi liek cilvēkiem smieties daudzās pasaules valstīs. Luga saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kategorijā “Labākā jaunā komēdija”.
Lomās: Kristīne Nevarauska (Keita), Gints Andžāns (Daniels), Lelde Dreimane (Laura), Gints Grāvelis (Bens), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Rebeka), Artūrs Skrastiņš vai Lauris Subatnieks (Karls), Niklāvs Kurpnieks (Ādams)
Režisors – Gatis Šmits