Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.
Pēc izrādēm un pasākumiem pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Ceļš no € 13.- /1 personai; tikai biļetes sagāde vai nodošana kasē nenotikušas izrādes dēļ  1.50 / 1 personai
Grupas (sākot no 10 cilv.) un kolektīvi izrādes un pasākumus var izvēlēties sev vēlamā laikā.
Biļešu sagāde grupai un brauciena cena ir atkarīga no cilvēku skaita.

 Pieteikties pasākumami

Vedam uz izrādēm un koncertiem! Aicinu pieteikties
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063

Pasākumi

Janvāris  |  Februāris  |  Marts  |  Aprīlis  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Oktobris  |  Novembris  |  Decembris  |  Visi

Oktobris

Aktuāli! SAPŅU TULKOTĀJU SEKTA izrāde JRT LZ 19:00

€ 25,-; 30,-; 35.-; 40.-; 50.- Pens.; inv.; sk.; st. 20 % atl! + 6.05% + ceļš € 13,- Aicinu pieteikties!
0/10/2024
Izrāde veidota pēc Milorada Paviča romāna "Hazāru vārdnīca".
Septiņus gadus, kopš bijām prom, domājām un nevarējām izdomāt, ar kādu izrādi atklāt jauno Jauno Rīgas teātri? Tas nebija viegli, jo gribējās atrast ideju un materiālu, kam vajadzēja atbilst pārāk daudz kritērijiem. Lai tur būtu lomas visiem JRT aktieriem. Lai tā būtu izrāde arī par mūsu, Jaunā Rīgas teātra, kompāniju un tās vēsturi.
Lai tā būtu izrāde par aktiera un teātra dabu. Lai tā būtu izrāde arī par trauksmaini sarežģīto laiku, kurā dzīvojam. Lai šī izrāde būtu metafora arī par Latvijas likteni un tās iespējamo nākotni. Lai šī izrāde būtu ceļojums laikā un telpā, apkārt visai pasaulei un cauri visiem laikiem. Lai tajā krustotos visas cilvēka dzīves horizontāles un vertikāles. Lai tā izrāde būtu poētiska un lai tās teksts būtu ar visaugstāko literatūras zelta provi. Uzdevums atrast šādu materiālu var likties neiespējams. Bet mums tas izdevās. 
Milorada Paviča romāns "Hazāru vārdnīca" deva iedvesmu šai JRT atklāšanas izrādei. Tas ir stāsts par kādu senu un teiksmainu tautu, hazāriem, kuri patiešām dzīvoja pirms 1000 gadiem, apmēram tai pašā teritorijā (starp Kaspijas un Melno jūru), kur tagad Ukrainā izšķiras pasaules un arī mūsu liktenis. 
Un visbeidzot. Bija svarīgi, lai šajā izrādē būtu tas, ko mums JRT patīk darīt vislabāk. Darīt, ko tādu, ko neesam nekad darījuši pirms tam.
Izrāde notiek: Lāčplēša ielā 25, Lielajā zālē.
Izrādes ilgums: 3h (2 cēlieni).
Pirmizrāde 2024. gada 19. un 20. martā.
Autors - Milorads Pavičs
Horeogrāfs - Alvis Hermanis
Piedalās - Andris Keišs, Elita Kļaviņa, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Sandra Kļaviņa, Vilis Daudziņš, Inga Tropa, Jevgēnijs Isajevs, Jana Čivžele, Ivars Krasts, Jānis Skutelis, Kristīne Krūze, Ritvars Logins, Sabīne Tīkmane, Agate Krista, Toms Harjo, Jānis Grūtups, Dāvids Pētersons, Čulpana Hamatova, Aminata Grieta Diarra, Evelīna Priede  
Dramatizējuma autors un kostīmu mākslinieks - Alvis Hermanis
Gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš

Aktuāli! “FĒLIKSS. ANATOLIJS. UN ILONA” traģikomēdija JRT LZ 18:30

€ 15.-; 25.-; 28.-; 30.-; 40,- Pens.; inv.; sk.; st. 20 % atl! + 6.05% + ceļš € 13.- Aicinu pieteikties!
0/10/2024
Kādā 1995. gada novakarē aizdomīgā Rīgas bārā bijušais Skrundas lokatora inženieris Anatolijs un viņa sieva Ilona satiek noslēpumainu vīrieti vārdā Fēlikss. Nupat iepazītais svešinieks piedāvā ne vien cienījamu vietu jaunā laikmeta sabiedrībā, bet arī apņemas piepildīt abu kvēlākos sapņus. Vai Anatolijs būs gatavs atteikties no savām vērtībām, lai dāvātu iespēju vismaz Ilonai īstenot visu mūžu lolotu sapni?
Traģikomēdija vēsta par izmisīgiem centieniem pielāgoties mežonīgajiem deviņdesmitajiem, nezaudējot ideālus.
Izrāde notiek: Miera ielā 58a, Lielajā zālē.
Biļešu cenas:  EUR.
Pirmizrāde 2023. gada 20. oktobrī.
KOMANDA
Autore - Justīne Kļava.
Režisors - Aiks Karapetjans.
Māksliniece - Kristīne Jurjāne.
Lomās - Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Andris Keišs, Marija Linarte, Kaspars Znotiņš, Jevgēnijs Isajevs.

Aktuāli! “KURLMĒMO ZEME” izrāde JRT MZ 19:00

€ 13.-; 25.-; 28.-; 30.-; 40,- Pens.; inv.; sk.; st. 20 % atl! + 6.05% + ceļš € 13.- Aicinu pieteilties!
0/10/2024
Izrāde ir skarbi romantisks trilleris par cilvēku, kurš grib būt labs ļaunā pasaulē. Un par divu sieviešu draudzību, kuras mēģina izdzīvot bandītu pārvaldītajā pilsētā. Galvenajās lomās - Čulpana Hamatova un Kristīne Krūze. 
JRT aktrise Čulpana Hamatova latviešu valodā skatuves versijā veiks ceļojumu 1998. gadā Valērija Todorovska uzņemtajā filmā "Kurlo zeme", ar kuru viņa savā laikā kļuva slavena kā aktrise. Izrāde, kurā pēc Renatas Ļitvinovas (pēc kara sākuma pametusi Krieviju, nosodījusi agresiju un šobrīd dzīvo Parīzē) romāna veidotais stāsts par kurlmēmo mafiju Maskavā, šodienas kontekstā iegūst jaunu jēgu.
Izrāde notiek: Miera ielā 58a, Mazajā zālē.
Biļešu cenas:  25,00; 30,00; 35,00 EUR.
Pirmizrāde 2023. gada 14. novembrī.
KOMANDA
Autori - Renata Ļitvinova/Valerijs Todorovskis.
Režisors - Alvis Hermanis.
Lomās - Čulpana Hamatova, Kristīne Krūze, Gundars ĀboliņšToms Harjo
Gaismu mākslinieks - Lauris Johansons
Video mākslinieks -Toms Harjo

Aktuāli! LAI DIEVS STĀV TEV KLĀT, TU, NABAGA CIETĒJ! pēc Martina Makdonas lugas "Bendes" izrāde JRT LZ 18:00

€ 25,-; 30,-; 35.-; 40.-; 50.- Pens.; inv.; sk.; st. 20 % atl! + 6.05% + ceļš € 13,- Aicinu pieteikties!
0/10/2024
Komēdija plus ļoti dīvains poētisms - tā varētu mēģināt definēt žanru, kurā lugas raksta nu jau "Oskara" statujām apbalvotais britu-īru dramaturgs Martins Makdona.
Par šī detektīva stāsta (lugas oriģināllnosaukums "Bendes") pamatu ņemti patiesi fakti un dokumentāli personāži no tālā 1965. gada, kad Anglijā oficiāli tika atcelts nāves sods (ar pakāršanu) un pēdējie Viņa Majestātes bendes jeb nāvessodu izpildītāji pēkšņi palika bez darba.
Šis ir krimiķis, kur, atšķirībā no Šerloka Holmsa un Agatas Kristī detektīvstāstiem, skatītājam pašam beigās ir jātiek skaidrībā - kurš tad īsti bija vainīgais?
Izrādes režisors Alvis Hermanis atzīst: "Šo lugu izvēlējāmies, jo mūsu mīļajā Latvijā pēdējā laikā ļoti aktuāli ir visiem visus tā kārtīgi pieskatīt, uzraudzīt un, protams, nekavējoties sodīt. Vēlams tā, lai pēc tam neceļas un miers."

Izrāde notiek: Lāčplēša ielā 25, Lielajā zālē.
Izrādes ilgums: vēl tiks precizēts.
Pirmizrāde 2024. gada 20. septembrī.

Autors - Martins Makdona
Režisors - Alvis Hermanis
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Kristīne Jurjāne
Lomās - Andris Keišs, Baiba Broka, Gundars Āboliņš, Kaspars Znotiņš, Jevgēnijs Isajevs, Ivars Krasts, Jānis Skutelis, Ritvars Logins, Toms Harjo, Dāvids Pētersons, Evelīna Priede

Aktuāli! „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos / В бальных туфельках по Сибирским снегам” izrāde M.Čehova Rīgas Krievu teātrī Lielā skatuve 19:00

€ 50.- Pens, sk, inv, st. 15 % atl! + ceļš € 13.- Biļetes jāizērk līdz 15.08.
2/10/2024
Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos
Pēc Sandras Kalnietes grāmatas motīviem
Pirmizrāde – 19.05.2023. (Lielā skatuve)
Ilgums – 1 stunda 50 minūtes (bez starpbrīža)
16+
Izrāde latviešu un krievu valodā, ar titriem krievu un latviešu valodā.
Radošā komanda:
Režisors Laura Groza
Scenogrāfs MAREUNROL'S
Kostīmu mākslinieks MAREUNROL'S
Dramaturgs Artūrs Dīcis
Tulkotājs Lina Ovčiņņikova
Videomākslinieks -8
Oriģinālmūzika Rūdolfs Dankfelds, Miķelis Putniņš
Gaismas Maksims Ustimovs
Izrādes vadītāja Inga Grams
Izrādē piedalās:
Ligita Inga Misāne-Grasberga
Emīlija u.c. Veronika Plotņikova
Milda, Jeļena, Marianna u.c. Olga Ņikuļina
Jānis, Aivars u.c.Rodions Kuzmins
Jānis, Aivars u.c. Anatolijs Fečins
Viktors, Aleksandrs u.c. Ivans Streļcovs
Izrāde ir patiess stāsts par vienas ģimenes vairākām paaudzēm, kas piedzīvojušas vienu no baisākajiem totalitārā režīma noziegumiem – 1941. un 1949. gada izsūtīšanas no toreizējās Padomju Latvijas uz Sibīriju. Deportācijām pakļauto stāsti ir tik līdzīgi – mainās darbojošās personas, bet izsūtījuma laiks, vieta, beztiesiskums ir tie paši. Aukstajos Sibīrijas plašumos spēja izdzīvot tie, kuri sirdī nesa cilvēkmīlestību un ticību atgriešanās brīnumam.

Aktuāli CILVĒKI LAIVĀS (režisore Inese Mičule) Nacionālā teātrī LZ 19:00

€ 16.-; 22.-; 35.-; 40.- + 6.05% + celš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
2/10/2024
Kā izdzīvot mazai tautai starp lielām tautām, ja mūsos cīnās seni aizspriedumi ar modernu māņticību, racionāli priekšlikumi ar iracionālām aizdomām, personiskā labklājība ar nolemtību trūkumam. Vai ir iespējama vienošanās konkrētiem darbiem, ja katram sava taisnība šķiet vienīgā pareizā?
 
Alberta Bela romāns “Cilvēki laivās” par kuršiem, kas apdzīvo Kuršu mari un ko vārda tiešā nozīmē aprij Sventes kāpa, bet netiešā – blakus dzīvojošie, bagātākie un izglītotākie prūši, tiek uzskatīts par vienu no jaudīgākajiem darbiem latviešu literatūrā.
Autors – Alberts Bels
Režisore – Inese Mičule
Lomās – Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Maija Doveika, Daiga Kažociņa, Līga Zeļģe, Agate Marija Bukša, Uldis Anže, Romāns Bargais, Mārtiņš Brūveris, Raimonds Celms, Gundars Grasbergs, Ivars Kļavinskis, Normunds Laizāns, Egils Melbārdis.

Garantēts! „MEISTARS UN MARGARITA” izrāde Dailes teātrī LZ 19:00

€ 17.-; 25.-; 35.-; 45.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 02.08.
9/10/2024
Pēc Mihaila Bulgakova
MEISTARS UN MARGARITA
Dailes teātra Lielajā zālē no 22.03.2024.
Ko darīt, ja pilsētā ierodas pats nelabais? Vai lūgties un cerēt uz žēlastību? To cilvēki Bulgakova romānā nedara, jo viņiem nelabā ierašanās šķiet kā jauna iespēja tikt pie priekšrocībām un augstāka statusa, daži pat cer uz paaugstinājumu vai lielāku dzīvokli. Visi tur viens otru aizdomās par sadarbošanos, par glaimiem un absolūtu oportūnismu. Un vai gan tas nav bezgala cilvēciski? Tās izskatās kā biroja mazās varas spēlītes, jo neviens nekam augstākam par varu vairs netic. Vienīgais, par ko visi var vienoties, ir tas, ka Dieva nav.
Sātans apbur pilsētas iedzīvotājus, pamodina mirušos un sarīko balli. Beigās pār visu totalitāro un ļauno uzvarēs draudzība un mīlestība. Tas gan būs pēc nāves. Bulgakovs joprojām spēj uzdot pareizos jautājumus – kāpēc ateisms nestrādā, kāpēc patiesības vienmēr ir vairākas. Viņa darbi ir aktuāli, mūsdienīgi un izārda pa vīlēm mūsu postnormālo laikmetu. Un līdz pat šodienai romāna “Meistars un Margarita” lasītājs tiek pakļauts slazdam: tajā viegli var ieiet, bet no tā nekad nevar izkļūt.
Nekaunīgs ģēnija radītprieks un vienlaikus rūgtums par pasauli, kurā vienīgais ierocis cīņā pret ierēdņiem un oportūnistiem ir smalka domāšanas kultūra. Tas ir universāls ierocis pret cilvēcisku un patiesu attiecību sairšanu. Tas nav mainījies, lai gan ar vārdiem vien šodien vairs nepietiek.
Lomās: Gints Andžāns, Kārlis Arnolds Avots, Arturs Krūzkops, Gints Grāvelis, Katrīna Griga, Meinards Liepiņš, Mārtiņš Meiers, Kaspars Dumburs, Artūrs Skrastiņš, Toms Veličko, Milēna Miškēviča, Niklāvs Kurpnieks, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Aldis Siliņš, Imants Strads, Dainis Gaidelis, Madara Viļčuka
Dramatizējuma autori, režisori, scenogrāfi, kostīmu un video mākslinieki – Tīts Ojaso (Tiit Ojasoo)Ene-Līsa Sempere (Ene-Liis Semper), horeogrāfs – Jiri Naels (Jüri Nael), komponists – Timofejs Pastuhovs, gaismu mākslinieks – Jussi Ruskanens (Jussi Ruskanen), režisora asistente – Diāna Kaijaka

Aktuāli! „TERORS” drāma Nacionālā teātrī AZ 18:30

€ 32.-; 35.- + 6.05 % + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
11/10/2024
Izrāde-fiktīva tiesas sēde. Ceļā uz Minhenes stadionu ir lidmašīna, ko sagrābuši teroristi. Aviācijas drošības eksperts pieņem lēmumu notriekt lidmašīnu, bet tajā ir arī 300 nevainīgi pilsoņi. Stadionā – 70 000. Tiesas sēdē notiek diskusija, vai šī bija vienīgā pareizā rīcība un kas dod tiesības izlemt, ka 300 cilvēku dzīvības ir mazāk vērtīgas nekā 70 000.
Autors - Ferdinands fon Šīrahs
Režisors - Valters Sīlis
Lomās - Kaspars Aniņš, Ivars Kļavinskis, Sanita Paula, Daiga Kažociņa, Egils Melbārdis, Voldemārs Šoriņš

Aktuāli! TOBĀGO! traģikomiska dziesmuspēle 2 daļās VEF Kultūras pils 19:00

€ 15.-; 20.-; 25.-; 30.- + ceļš € 14.- Biļetes jāizpērk līdz 08.08.
16/10/2024
Šovasar un rudenī jaunā aktieru sastāvā uz skatuves atgriezīsies Ulda Marhileviča un Māras Zālītes traģikomiskā dziesmuspēle «Tobāgo!»
Savijušies latviešu tautas likteņstāsti, mīlestība, lielas cerības, skumjas, un galu galā –mūsu ilgi meklētā Laimes zeme – varbūt tā tomēr ir tepat līdzās? Latvijas vēstures lappuse, Kurzemes hercogistes ziedu laiki un sapņi, bez kuriem nevar dzīvot. 
Lomās: Andrejs Vītols, kuģu būvētājs no Ventspils – Mārcis Maņjakovs; Ieva Pakalniņa, Andreja Līgava – Aija Dzērve; Sīmanis Zaķītis, buru audējs no Piltenes – Varis Vētra; Līna Zaķītis, viņa sieva – Katrīne Pasternaka; Lulla Zaķītis, viņu meita – Dita Lūriņa; Ģierts Kore, zvanu kalējs no Puzes – Artis Robežnieks; Amālija Kore, viņa sieva – Indra Briķe vai Akvelīna Līvmane; Vilis Olektiņš, zemnieks no Popes – Juris Kalniņš; Grieta Olektiņa, viņa sieva – Olga Dreģe; Kornēlijs Hansens, holandiešu jūrnieks – Edgars Pujāts; Lilija, krogusmeita, Hansena mīļotā – Madara Botmane; Akeravana, avaraki indiāņu karalis – Rūdolfs Cīrulis; Robinsons Krūzo – Juris Strenga.
Pie klavierēm komponists Uldis Marhilevičs.
”Tobāgo!” ir viens no mīļākajiem darbiem manā daiļradē, un arī viens no dārgākajiem, jo tas ir saistīts ar manu dzimto pusi – Kurzemi,” atzīst izrādes mūzikas autors Uldis Marhilevičs, piebilstot – tas neapšaubāmi ir viens no skaistākajiem un arī skumjākajiem latviešu tautas likteņstāstiem. Pagājuši vairāk nekā divdesmit gadi kopš  «Tobāgo!» pirmizrādes Dailes teātrī, nu  izrāde atkal dosies pie skatītājiem.
 
… Kurzemes un Zemgales hercogiste ir sasniegusi augstu ekonomisko un kultūras līmeni un nosaka gaisotni visā Eiropā. Lielākā daļa Eiropas valstu ir parādā mazajai Kurzemei. Hercoga Jēkaba sapņi sniedzas daudz tālāk par Eiropu. «Man jāiegūst pasaule!», un 80 ģimenes tiek nosūtītas pāri Atlantijas okeānam uz Tobāgo! Tas ir stāsts par lieliem, skaistiem sapņiem, kuri diemžēl mēdz arī nepiepildīties, bet bez kuriem nevar dzīvot. Par cerībām un vilšanos, par mīlestību un nāvi, visbeidzot par kādu ārkārtīgi nozīmīgu lappusi Latvijas vēsturē.

Garantēts! „MĪLAS DZĒRIENS” G.Doniceti opera LNO 19:00

€ 15.-; 18.-; 23.-; 28.-; 35.-; 43.-; 50.- Pens.;inv.;sk.;st. 15 % atl! + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk TŪLĪT!!!
17/10/2024
Gaetāno Doniceti
MĪLAS DZĒRIENS
opera
2 cēlieni
Pirmizrāde: 23.05.2024
RADOŠĀ KOMANDA
Mārtiņš Ozoliņš
Muzikālais vadītājs un diriģents
Svens Ēriks Behtolfs
Režisors
 Džūlians Kraučs
Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks
 Māris Sējāns
Gaismu mākslinieks
LOMĀS
Adīna: Jūlija Vasiļjeva
Nemorīno: Mihails ČuļpajevsDainis Kalnačs
Belkore: Rinalds KandalincevsRihards Millers
Dulkamara: Pēters KalmansRihards Mačanovskis
Džaneta: Ļubova KaretņikovaKatrīna Paula Felsberga
PAR IZRĀDI
Nemorīno ir neprātīgi iemīlējies Adīnā, taču nespēj saņemt drosmi, lai atzītos jūtās. Ak, ja vien būtu tāds burvju dzēriens, kas atvērtu skaistās Adīnas acis un ļautu viņai saskatīt Nemorīno mīlestību! Ceļojošā tirgoņa Dulkamaras krājumos vajadzīgais atrodas, tomēr dzēriena radītais efekts nav gluži tāds, kādu Nemorīno vēlētos. Jautrie pārpratumi operā liek secināt, ka patiesa mīlestība ir debešķīgs spēks, kas pārvar visus šķēršļus.  
Gaetāno Doniceti komiskās operas Mīlas dzēriens pirmizrāde notika 1832. gadā Milānā. Latvijas Nacionālajā operā šī opera tiek iestudēta trešo reizi.
Izrādes valoda: itāļu
Tulkojums titros: latviešu, angļu

Aktuāli! NEMAZ NESMEJIES! TEĀTRA DIENAS KONCERS Nacionālā teātrī LZ 19:00

€ 16.-; 20.-; 26.; 33.-; 38.- + 6.05% + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
18/10/2024
Politika iedvesmo pilsoņus lieliem darbiem, bet reizēm arī jokiem un parodijām. Tāda ir politiķu darba blakne. Teātra diena ir brīdis, kad pasmaidīt par saviem tautas kalpiem un pašiem par sevi. Koncerta pirmajā daļā iemetīsim skatu tuvākā un tālākā pagātnē, koncerta otrajā daļā – pievērsīsimies šodienai un varbūt pat trāpīsim nākotnē! Piedalās – Nacionālā teātra aktieri ar humora izjūtu un/vai vokālām prasmēm.
 
Režisors - Pauls Timrots
Lomās - Kaspars Aniņš, Gundars Grasbergs, Ģirts Jakovļevs, Normunds Laizāns, Juris Lisners, Mārcis Maņjakovs, Ieva Aniņa, Maija Doveika, Dita Lūriņa, Mārtiņš Brūveris, Ivars Kļavinskis, Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Liene Sebre

Aktuāli! “PIE ZILĀS DONAVAS” balets LNO 18:00

€ 15.-; 18.-; 23.-; 28.-; 35.-; 43.-; 50.- Pens, sk, inv, st. 15 % atl! + Ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk TŪLĪT!
20/10/2024
LNO balets “PIE ZILĀS DONAVAS”
Johana Štrausa mūzika balets trīs cēlienos
Muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš
Horeogrāfs Aivars Leimanis
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja

Valšu karaļa Johana Štrausa brīnišķīgā mūzika iedvesmojusi romantisku baletu par izvēli starp mīlestību un skatuvi, sapņiem un realitāti. Pirmo reizi Rīgā Pie zilās Donavas tika uzvests 1957. gadā; 60 gadu laikā tas vairakkārt atjaunots un kļuvis par daļu no Latvijas baleta zelta fonda. Iestudējums tapis par godu šī baleta iestudētājas, leģendārās baletdejotājas, baletmeistares un pedagoģes Helēnas Tangijevas-Birznieces jubilejai.
 
LOMĀS
Franciska: Elza LeimaneBaiba KokinaSabīne StrokšaAlise Prudāne-Spridzāne
Annele: Annija Kopštāle, Jolanta LubējaJūlija BrauereLaine Paiķe
Francis: Raimonds MartinovsViktors Seiko
 

Garantēts! BEZKAUNĪGAIS VECIS (režisore Gatis Šmits) Nacionālā teātrī LZ 18:00

€ 16.-; 22.-; 30.- ; 35.-; 40.- + 6.05% + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
24/10/2024
Cik alus kausu dienā drīkst izdzert, sasniedzot sešdesmit piecu gadu vecumu? Vai, esot pensijā, pirkt sev modīgas drēbes ir ētiski? Vai jaunas brilles ir greznība?! Cik gadu vecumā vajadzētu pārstāt vadīt automašīnu? Vai trakulīgi izbraucieni pie dabas ir pelnīta atpūta mūža nogalē, vai tomēr vecuma plānprātības izpausme?
Asprātīgā dzīves vērotāja, Holivudas filmu žurnālista un neskaitāmu romānu autora Anšlava Eglīša lugā balstītā komēdija uzdos jautājumu – kā būtu, ja kādu dienu Indrāntēvs iznāktu no pirtiņas un sāktu dzīvot tādu dzīvi, par kādu vienmēr sapņojis?
 
Autors - Anšlavs Eglītis
Režisors - Gatis Šmits
Lomās - Juris Lisners, Voldemārs Šoriņš, Ivars Puga, Lāsma Kugrēna, Evija Krūze, Ainārs Ančevskis, Kaspars Aniņš, Elizabete Skrastiņa

Aktuāli! „KĀ SĀKT VISU NO JAUNA” romantiska komēdija 19:00 ULBROKAS PĒRLE, Kultūras centrs

€ 15.-; 18.-; 20.-; 25.-+ € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 09.08.
30/10/2024
Romantiska komēdija KĀ SĀKT VISU NO JAUNA
“Kā sākt visu no jauna” – autore Y York.
Romantiska komēdija par aizmiršanu un atcerēšanos.
Vai arī Tu gaidīji princi baltā zirgā vai varbūt cerēji uz Pelnrušķīti, ar tik sievišķīgu trūkumu, kā regulāri pazaudēt kristāla kurpītes? Bet jau pavisam drīz uzzināji, ka attiecības un laulības dzīve ne tuvu nav līdzīgi tevis iecerētā romantiskā romāna vāka foto? Pirms negadījuma Karls bija veiksmīgs rakstnieks, bet līdz ar arvien plašākām zināšanām par pasauli, viņu pārņēma arī arvien lielāka dzīves bezjēdzības sajūta. Visiem, arī sievai Mirandai nezinot, Karls sāk plānot savu aiziešanu. Bet arī Mirandai ir plāns aiziet, tikai tas ir saistīts ar Entoniju, seksīgu bērnu zobārstu. Šos plānus sagrauj Karla amnēzija, jo nu viņš ir cits Karls -optimistisks un laimīgs cilvēks. Vai Miranda un Karls spēs sākt dzīvi no jauna?
Karls – Lauris Subatnieks
Miranda – Kristīne Nevarauska
Entonijs – Mārtiņš Upenieks

Režisors – Gundars Silakaktiņš
Lugu no angļu valodas tulkojis – Vents Vīnbergs
Mūzikas autore – Zane Dombrovska
Kostīmi – Jurate Silakaktiņa
Scenogrāfs – Ivars Noviks

Aktuāli! HEDA GABLERE. ATGRIEŠANĀS 19:00 izrāde Nacionālais teātris LZ

12.-; 16.-; 20.-; 26.-; 33.-; 38.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 01.08.
31/10/2024
Stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.
 
Autors - Henriks Ibsens
Režisors - Edmunds Freibergs
Lomās - Madara Zviedre, Ģirts Liuziniks, Jēkabs Reinis, Ivars Puga, Daiga Kažociņa, Lāsma Kugrēna