Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.
Pēc izrādēm un pasākumiem pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Ceļš no € 13.- /1 personai; tikai biļetes sagāde vai nodošana kasē nenotikušas izrādes dēļ  1.50 / 1 personai
Grupas (sākot no 10 cilv.) un kolektīvi izrādes un pasākumus var izvēlēties sev vēlamā laikā.
Biļešu sagāde grupai un brauciena cena ir atkarīga no cilvēku skaita.

 Pieteikties pasākumami

Vedam uz izrādēm un koncertiem! Aicinu pieteikties
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063

Pasākumi

Janvāris  |  Februāris  |  Marts  |  Aprīlis  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Oktobris  |  Novembris  |  Decembris  |  Visi

Janvāris

Aktuāli! „MAKBETS” Džuzepe Verdi opera LNO 18:00

€ 20.-; 23.-; 27.-; 33.-; 40.-; 45.-; 50.-; 55.- Pens.; inv.; sk.; st. 15 % atl! + ceļš € 13.- Aicinu pieteikties!
19/1/2025
Džuzepe Verdi opera „MAKBETS”
RADOŠĀ KOMANDA
Muzikālais vadītājs un diriģents  Mārtiņš Ozoliņš
Diriģents  Aigars Meri
Režisors  Viesturs Meikšāns
Scenogrāfs  Reinis Suhanovs
Kostīmu mākslinieks  MAREUNROL'S
Gaismu mākslinieks Kevins Vins-Džonss
Horeogrāfe  Linda Mīļā
Video mākslinieks -8
PAR IZRĀDI
Uzvarām vainagotais karavadonis Makbets uzklausa triju raganu pareģojumu, ka reiz viņš kļūs par Skotijas karali. Makbetu un viņa sievu pārņem nevaldāma varaskāre, taču ceļš uz troni izrādās asinīm slacīts un ved vien uz neprātu un nāvi...
Makbets ir Džuzepes Verdi desmitā opera un pirmā, kurai iedvesmu sniegusi Viljama Šekspīra daiļrade, par ko komponists jūsmoja kopš agras jaunības. Režisora Viestura Meikšāna un scenogrāfa Reiņa Suhanova sadarbībā iepriekš tapis Kristapa Pētersona operas-lekcijas Mihails un Mihails spēlē šahu jauniestudējums, kas saņēmis virkni dažādu apbalvojumu.
Iestudējums nominēts četrām Spēlmaņu nakts balvām.
Izrādes valoda: itāļu
Tulkojums titros: latviešu, angļu
 
SATURS
I CĒLIENS
1. aina
Vēlā nakts stundā netālu no kaujas lauka parādās tikko uzvaru guvušie skotu karavadoņi Makbets un Banko. Viņi ir paveikuši neticamo, pārspējot daudzkārt spēcīgāku ienaidnieku. Domas par slavu lēnām pārņem karavadoņu prātus. Tās ir tik spilgtas, ka viņiem liekas – kāds izsaka tās skaļi. Makbetam tiek solīts, ka viņš kļūs par nākošo Kaudoras tanu un pēc tam – arī par visas Skotijas karali. Šīs domas sadusmo Makbetu, jo tās ir neiespējamas – Kaudoras tans ir dzīvs. Banko tiek pareģots, ka viņa pēcteči valdīs Skotijā. Kad šīs domas ir pagaisušus, pēkšņi ierodas karaļa Dankana sūtņi un paziņo, ka Kaudoras tans izrādījies nodevējs, kam piespriests nāvessods, bet Kaudoras tana titulu karalis piešķīris Makbetam. Tikai viens šķērslis traucē Makbetam kļūt par karali – Dankans.
2. aina
Lēdija Makbeta lasa vīra vēstuli par dīvaino vīzijas piepildīšanos. Viņa nolemj palīdzēt Makbetam kļūt par karali. Kalps paziņo, ka vakarā ieradīsies karalis Dankans, lai pārnakšņotu. Lēdija Makbeta saskata lielisku iespēju atbrīvot ceļu uz troni. Kad pārrodas Makbets, lēdija Makbeta mudina viņu nelaist garām iespēju un nogalināt karali.
Karalis Dankans ierodas ar savu svītu, sveic Makbetu kā Kaudoras tanu. Makbetu atkal moka vīzijas: viņš skaidri redz savā priekšā nazi, kas rāda ceļu pie Dankana. Makbets šaubās, tomēr nogalina Dankanu. Pasaule ir mainījusies, un to pamana gan Makbets, gan viņa sieva. Lai izvairītos no aizdomām, lēdija Makbeta, nicinādama vīra gļēvulību, pati paņem nazi un notraipa ar karaļa Dankana asinīm viņa sargus, lai tie izskatītos vainīgi noziegumā. Makdafs un Banko agri ierodoties pie Dankana, atrod karali jau mirušu. Ļaudis raida lāstus pār nezināmo slepkavu.
Starpbrīdis
II CĒLIENS
1. aina
Makbets kļuvis par karali, bet viņu nomoka pareģojums – Skotijā lemts valdīt Banko pēctečiem, nevis Makbeta dzimtai.
Lēdija Makbeta jautā vīram, kādēļ tas no viņas vairās un ir tik drūms – notikušo vairs nevar mainīt. Dankana dēls Malkolms aizbēdzis uz Angliju, aizdomas var viegli novirzīt uz viņu. Makbets atklāj savas raizes – karalis Dankans gan ir miris, bet joprojām dzīvs ir Banko un viņa dēls Flīnss. Makbets nolemj Banko nogalināt.
2. aina
Uz kāda lauku ceļa paslēpušies noalgotie slepkavas, kuriem uzdots nogalināt Banko un Flīnsu. Banko māc smagas priekšnojautas. Tās piepildās – viņiem uzbrūk slepkavas. Banko tiek nogalināts, bet dēlam izdodas aizbēgt.
3. aina
Neilgi pēc Banko slepkavības Makbetu un viņa sievu ieskauj apsveicēju pūlis. Lēdija Makbeta, slēpjot uztraukumu, dzied dzīru dziesmu. Makbets satiek vienu no slepkavām, kurš paziņo, ka uzdevums ir izpildīts tikai daļēji, jo Banko dēlam izdevās aizbēgt. Tas atkal satrauc Makbetu, viņa nokaitētajā prātā radot jaunu vīziju, kurā Banko redzams svētku pūlī. Makbets šo iedomu tēlu cenšas aizdzīt, satraucot apkārtējos. Vīzija pazūd. Lēdija Makbeta cenšas labot situāciju, dziedot līksmu dzīru dziesmu, bet Makbetam otro reizi starp viesiem parādās Banko tēls. Makbeta rīcība satrauc klātesošos. Makbets nolemj atklāt savu vīziju cēloni.
Starpbrīdis
III CĒLIENS
Kādā pamestā vietā Makbetam izdodas uzsākt sarunu ar mistiskām radībām. Viņš vēlas izzināt savu nākotni. Makbetu brīdina uzmanīties no Makdafa. Viņam arī tiek pareģots, ka neviens cilvēks, kuru dzemdējusi sieviete, nespēs viņu nogalināt. Turklāt Makbets būs neuzvarams, kamēr uzbrukumā nenāks Birnemas mežs. Makbets atviegloti uzelpo – nav redzēts tāds mežs, kas spētu staigāt! Taču tad parādās Banko pēcteči, kas kļūs par nākošajiem Skotijas valdniekiem. Makbetu pārņem šausmas, viņš zaudē samaņu. Viņu atrod lēdija Makbeta. Makbets pastāsta sievai par neparastajām vīzijām un pareģojumiem, un viņi nolemj nogalināt Makdafu un viņa ģimeni.
 
IV CĒLIENS
1. aina
Makdafa ģimene tiek nežēlīgi nogalināta. Viņus atrod cilvēki, kas devušies bēgļu gaitās. Starp viņiem ir arī pats Makdafs, kas nu alkst atriebt sievas un bērnu nāvi. Viņiem pievienojies Skotijas troņmantnieks Malkolms, noslepkavotā karaļa Dankana dēls, kurš līdzi atvedis angļu armiju. Malkolms uzzina, ka viņi atrodas pie Birnemas meža un pavēl katram kareivim nocirst koka zaru, lai varētu sevi aizsegt uzbrukuma laikā. Visi gatavojās cīņai.
2. aina
Lēdija Makbeta katru nakti mēnessērdzīga klīst pa pili, bēgot no noslepkavoto cilvēku spokiem. Viņa berž savas rokas, cenšoties no tām nomazgāt asinis. Baiļu mākti, viņai seko ārsts un galma dāma. Murgos lēdija Makbeta sarunājas ar vīru, aicina to apvilkt tīru apģērbu un, baiļu un halucināciju pārņemta, steidzina Makbetu doties prom. Bezspēka un izmisuma nomocīta, lēdija Makbeta mirst.
3. aina
Makbetu vairs nemoka bailes, viņš ir zaudējis savu cilvēcību un pieņēmis slepkavas tēlu. Ziņa par lēdijas Makbetas nāvi viņam ir vienaldzīga. Viņu nespēj satraukt pat angļu armijas tuvošanās. Tuvojās Birnemas mežs. Makbets saprot, ka pareģojums piepildās, kaut gan neviens vīrs, ko dzemdējusi sieviete, nevar viņu uzvarēt.
4. aina
Sākas kauja. Makdafs un Makbets satiekas aci pret aci, Makdafs atklāj, ka viņu nav dzemdējusi sieviete – viņš priekšlaicīgi izgriezts no mātes klēpja. Šī ziņa satriec Makbetu. Makdafs viņu nogalina. Malkolma ļaudis pasludina likumīgo Skotijas troņmantnieku par jauno karali. 

Aktuāli! ANDREA BOCELLI concert Arēna Rīga 20:00

€ 96.20; 101.20; 131.20; 151.20; 171.20; 191.20; 241.20; 291.20; 341.20; 391.20+ ceļš € 15.- Aicinu pieteikties!
24/1/2025
Andrea Bočelli koncertēs Latvijā
 
Viens no populārākajiem tenoriem pasaulē Andrea Bočelli 2025. gada 24. janvārī atgriezīsies Latvijā, lai sniegtu vienīgo koncertu "Arēnā Rīga".

Par Itāļu vokālās tradīcijas ikonu uzskatītajam Andrea Bočelli jau ir pārdoti vairāk nekā 90 miljoni ierakstu. Savu ceļu uz slavu dziedātājs ir sācis ar uzvaru Sanremo mūzikas festivālā 1994. gadā. Gandrīz trīs gadu desmitus A. Bočelli priecē pasauli ar savu dievišķo balsi, unikālo tembru un plašu repertuāru, sākot no operas šedevriem līdz pat popmūzikas žanra dziesmām.

Andrea Bočelli, kura koncertus apmeklē milzīgs cilvēku skaits, jau sasniedzis vairākus pasaules rekordus mūzikas industrijā. 2010. gadā mākslinieks tika pagodināts ar zvaigzni Holivudas Slavas alejā, sešas reizes nominēts Grammy un Latin Grammy balvām, dziedājis četriem ASV prezidentiem, trim pāvestiem, Lielbritānijas karaliskajai ģimenei, daudziem premjerministriem, Olimpiskajās spēlēs un Pasaules izstādēs, tostarp 2021. gada Pasaules izstādes atklāšanas ceremonijā Dubaijā.

2022. gadā Andrea Bočelli izdevis Ziemassvētku albumu "A Family Christmas", kas ierakstīts kopā ar viņa dēlu Matteo un meitu Virdžīniju.

A. Bočelli balss bagātīgais un spēcīgais tembrs ir tik universāls, ka dziedātājs var izpildīt visu, sākot no bel canto līdz verismo furoro, no reliģiskā repertuāra līdz populārajām balādēm. Tas viss atspoguļojas viņa repertuārā, un katrā koncertā mākslinieks aizrauj klausītājus līdz sirds dziļumiem.