Biroja darba laika izmaiņas
22. un 23. aprīlī
14:00 - 18:00

Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.

Pēc ekskursijas pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Grupas (sākot no 12 cilv.) un kolektīvi ekskursijas var izvēlēties sev vēlamā laikā pēc tieši grupai izstrādāta maršruta un brauciena cena tiks pārrēķināta atbilstoši cilvēku skaitam grupā.

EKSKURSIJAS NO JELGAVAS GRUPĀM UN KOLEKTĪVIEM 2023./2024. GADĀ PĒC TIEŠI JUMS IZSTRĀDĀTA MARŠRUTA

Latvija, Lietuva, Igaunija, Austrija, Čehija, Slovākija, Vācija, Polija, Horvātija, Itālija, Šveice, Zviedrija, Norvēģija, Slovēnija u.c.

 Pieteikties pasākumam

Ekskursiju maršrutos vēl būs jaunumi un papildinājumi!
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063
Cena var mainīties mainoties degvielas cenām!

Pasākumi

Aprīlis  |  Maijs  |  Jūnijs  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Visi

Septembris

SĪPOLU CEĻŠ un VECTICĪBNIEKI GAR PEIPUSA EZERU, RAKVERE, AVINURME, TARTU 2 dienas

€ 105.- + apsk. v. + pusd. + ieejas biļete AQUA parkā
7/9/2024
1.diena 7:00 izbraukšana no Jelgavas
Kafijas pause kafejnīcā pie Valmieras
Sīpolu ceļš un Vecticībnieku ciemi pie Peipusa Ezera no Varnjas līdz Rajai.
Par unikāliem Peipusa ezera piekrastes ciemus padara to savdabīgās ceļu un būvniecības tradīcijas: ciemi ir izvietoti gar ezera malu viena centrālā ceļa malā, tādējādi veidojot kilometriem garu apdzīvotu vietu
Pusdienas Sīpolu – zivju restorānā pie Peipusa ezera, kur nobaudami vienkārši mājas ēdieni šejieniešu gaumē. EUR ~ 13.-/ pers
Unikālais vecticībnieku muzejs, kur redzēsiet tradicionālo apģērbu, amatniecības un darbarīkus, sadzīves priekšmetus un vecticībnieku reliģiskos piederumus.
EUR 3.-/ pers
Sīpoli vēl pie katras mājas! (iespēja iegādāties)
Apmeklēsim kādu no vecticībnieku lūgšanu namiem. Ziedojums EUR ~2.-/ pers
Vecticībnieki ir ticības bēgļi, kas sacēlās pret Krievu ortodoksālās baznīcas ieviestajām izmaiņām un 17. gadsimtā atrada sev patvērumu Igaunijas teritorijā..
Krievijas vecticībnieki (staroveri) nemainīgi seko savām reliģiskajām tradīcijām jau vairāk nekā 1000 gadu. Igaunijā ir 11 vecticībnieku draudzes ar aptuveni 15 000 locekļiem. Tradicionālā vecticībnieku dzīvesvieta ir Peipusa ezera piekraste – Mustvē, Kallaste, Kolkja, Kasepē, Varnja, Pīrisāre, Berezje.
Kallastes Sarkanās klintis – rudais devona smilšakmens atsegums stiepjas nepilna kilometra garumā, sasniedzot vairāku metrus augstumu. Klintīs izveidojušās nišas, padziļinājumi, savdabīgas arkas un nelielas grotas.
Rakvere apmeklētājus piesaista ar iespaidīgajām XIII gadsimta pilsdrupām, modernu pilsētas laukumu un attīstītu SPA kultūru.
Rakvere ir pievilcīga un strauji augoša pilsēta ar alternatīvu noskaņu.
Rakveres Centrālais laukums 2004. gadā, balstoties uz arhitektu O. Kadarika, M. Tīra un V. Tomistes projektu, ieguva jaunu, modernu izskatu.
Reprezentācijas laukumā esošie dzeltenie kupoli, strūklaka, sēdvietas un no laukakmeņiem veidotie nelielie uzkalniņi ir nesuši Rakverei atpazīstamību. Vasaras un rudens periodā acis priecē centrālajā laukumā esošās ziedu kompozīcijas.
Nakšņošana Art Hotell Rakverē 2-vietīgās iztabās ar labierīcībām un brokastīm
Ap 18:30 Vakariņas Art Café Rakverē ~ 10.- EUR / pers.
Iesaku apmeklēt ūdens un pirts centru Aqva Water Park and Sauna Center
Darba laiks 08:00 – 22:00
Ieejas biļetes ūdens centrā 21.- EUR / 2.5h vai ieejas biļete ūdens un pirts centrā 26.- EUR / 2.5h
2.diena No 8:00 brokastis
Avinurmes koku klēts ir mājvieta Avinurmes koka izstrādājumiem. Koku klētī ir Igaunijā bagātākā pinumu izvēle, kā arī daudz izstrādājumu pirtij un saimniecībai. Koku klēts visiem interesentiem piedāvā iespēju iemēģināt savu roku un organizē dažādas meistardarbnīcas: grozu pīšana, filcēšana, maizes cepšana, sveču liešana, galošu apgleznošana u.c. Skalu grozu pīšana ir viena no kokapstrādes klēts galvenajām nodarbēm. Un, ja ir kāda vieta, kur ir patiesi šīs mākslas lietpratēji, tad tā ir Avinurmes kokapstrādes klēts.
Koku klēts mājīgajā "Puiduaida” kafejnīcas stūrīti ir iespējams nogaršot mājās ceptas kūkas un pīrādziņus, pašceptu maizi un citas labas lietas. Grupām īpaša ēdienkarte (zupa, otrais ēdiens un pica)! Cena tiks precizēta!
Kafejnīcas gardo kafiju un skaisto interjeru slavē gandrīz ikviens apmeklētājs!
Avinurmes muzeja vilciens
Caur Avinurme no 1926.-1972. gadam gāja šaursliežu Sondas-Mustvee dzelzceļš. Tas pie trases esošajiem ciemiem gandrīz 50 gadus bija īstais ziedu laiks. Uz šodienu no kādreizējā dzelzceļa ir atjaunots 178,5 m garš posms, dzelzceļa tilts un vilciens.
Laidi Aed - Laidi Dārzs EUR 3.-/ pers
Saimniecei pūrā vienmēr ir skaista dārza veidošanas knifi, ar kuriem padalīties.
Laidi un Igora Zalekešinu dārzu Mustvē ciemā apmeklēt brauc arī ārpus Igaunijas mītošie dārzkopības interesenti. Apmeklētājus piesaista laukakmeņi un skujkoki, kuru dārzā ir vairāk nekā simts. Dārzā izveidoti interesanti dizaina elementi – akmens grozi, celiņi, dārza stabiņi. Gar dobēm lielākoties rindojas akmeņi. Dārza mājā izstādītas senlietas; pastaigās sirdi priecē tiltiņi, mazie dīķīši, šūpoles un vējdzirnavas, no kuriem lielāko daļu izveidojuši vai uzmeistarojuši saimnieki paši. Mājas sienas daiļo gleznojumi, kuros attēloti ģimenes iemīļotie laukakmeņi, skujkoki un kaķi. Dārzā ir vairāk kā 20 kaķu skulptūru.
Daiļdārzs aicina gan vasarā, gan rudenī!
Tartu Apgrieztā māja (Biļetes cena pieaugušiem 8.50 €, skolēniem, studentiem, pensionāriem 7.- €)  - galvu reibinošs piedzīvojums gan lieliem, gan maziem. Vārda tiešā nozīmē – māja ir apgriezta kājām gaisā. Augšējais stāvs ir apakšējais, bet apakšējais stāvs ir augšējais. Dīvāni, virtuves skapīši un viss pārējais, kas parastās dzīvojamās mājās atrodas uz grīdas, Apgrieztajā mājā viss atrodas pie griestiem. Pat kaķis! Tiesa gan, tie novietoti uz grīdas, tikai grīda ir griesti, un griesti ir grīda, bet otrādi atrodies Tu!
Brīvais laiks Tartu vai iepēja apskatī populārākos Tartu Vecpilsētas apskates objektus - Vanemuines teātri, Pizas torni – slīpo māju, Emajegi upi ar Loka tiltu, Tartu Universitāti, Universitātes Doma baznīcu, dažādas skulptūras un pieminekļus, arhitektūras brīnumus un doties bērnības rotaļlietu ceļojumā.
Maziem un lieliem ceļotājiem patiks Tartu Rotaļlietu muzejs, kur skatāmas gan senas rotaļlietas, gan arī mākslinieku radītas lelles, dažādu pasaules tautu suvenīrlelles, kā arī somugru tautu tradicionālās rotaļlietas. Savukārt muzeja pagalma mājā ir aplūkojama pēdējās piecdesmitgades Igaunijas filmu leļļu ekspozīcija.
Ap 22:00 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! DRUSKININKI UN BIRŠTONA 14. - 15.09. (2 dienas)

€ 130.- + apskates vietas + pusdienas+ degustācijas
14/9/2024
7:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze pie Paņevežiem
Mierpilnā Birštona – 70 avotu kūrorts Lietuvā
Maza, mīlīga, klusa un skaista ir Birštona Nemunas upes ielokā!
Apskatīsim skulptūru dižajam valdniekam Vītautam uz zirga, dosimies augšup Vītauta kalnā, kur no vairāku metru augstuma novērtēsim Nemunas līkumaino tecējumu un Birštonu, dosimies uz ūdens iztvaikošanas torni "Druskupis" , kurš sniedz bezmaksas iespēju ieelpot gandrīz vai jūras klimata gaisu, kaut arī līdz jūrai jāmēro simtiem kilometru garš ceļš, nogaršosim minerālo ūdeni un sagādāsim sev tūlītēju minerālo terapiju par baltu velti minerālūdens paviljonā "Birutes Vila", redzēsim sanatoriju "Tulpė", kura ir pirmā sanatorija, kas izveidota Birštonā, pastaiga Kneipa dārzā un Birštonas centrā. “Kādā veidā atklāt dabas ainavu nelidojot, kā justies starp 2 Nemunām?” Būs jākāpj Birštonas skatu tornī – visaugstākajā tornī Lietuvā. Torņa skatu laukums atrodas 45 m augstumā, kopējais torņa augstums – 55 m. Tornis atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā – Nemunas deltas reģionālajā parkā, tādēļ to ērtāk ir sasniegt, ejot kājām no autostāvvietas līdz tornim ir vien 10 minūtes!
Pusdienas Birštonā 10.- EUR / pers. (ēdienkarte tiks precizēta!)
"Lietuviškas midus" aicina uz degustāciju! Aicinām apmeklēt nesen atjaunoto torni, kas 19 gs. iesala žāvēšanai izmantoja bijusī Gintara alus darītava. Tagad tornis ir aprīkots ar jaunu dzeramā medus muzeju. Muzeja viesiem būs iespēja dzirdēt dzeramā medus rašanās un ražošanas vēsturi, aplūkot senos medus dzeršanas traukus, izstaigāt visus torņa stāvus, apskatīt saglabājušās ražošanas platības un iekārtas, degustēt 6 veidu (6%, 12%, 25%, 30%, 50%, 75%) dzērienu ar uzkodām (siers, riekstiņi)! 15.- EUR / pers.
Netālu esošajā uzņēmuma veikalā varat iegādāties visu veidu dzērienus oriģinālajā iepakojumā - tā ir lieliska dāvana un oriģināls kārums!
Tālāk dosimies uz  Druskininkai ...
Iekārtošanās naktsmītnē. Brīvais laiks.
Iespēja doties uz Akvaparku AQUA, darba laiks līdz 22:00
Cenas: Ūdens aktivitātes (C zona) 2h 16.- €; 3h 19.- €; 4h 22.- €; Pirtis un ūdens izklaides zona (B+C) 2h 22.- €; 3h 26.- €; 4h 29.- €;
Tropiskais +30 grādu karstums, 9 m lielas palmas, zils baseinu ūdens, burbuļojoši džakuzi, šūpoties pa jūras viļņiem baseinā, peldēties ar vai pretstraumes upē, pilnīga atpūta tikai pieaugušajiem paredzētajā pirts zonā ar 19 dažādu pasaules tautu tradīcijās aprīkotās sausās un tvaika pirtīs, ar īpašām pirts programmām un eksotiskām masāžām... Gandrīz debesīs augstais tornis ar līkumotiem atvērtiem un slēgtiem slidkalniņiem apburs ekstrēmu piedzīvojumu cienītājus. Viens, divi, trīs un ... ejam! Ātrums, adrenalīns, nelielas bailes, kas kutina nervus un daudz smieklu, kas skan ūdens strūklu jūrā!
Iespēja doties 7-8 minūšu braucienā ar trošu vagoniņu pāri Nemanai līdz slēpošanas kompleksam Snow Arena un atpakaļ (darba laiks 10:00 - 19;00). Šis ir vienīgais šāda veida vagoniņš Lietuvā. Brauciens abos virzienos pieaugušais 6 €; Skolēni (5-17 g.) 5,5 €; Pensionāri (65+ g.) 5,5 €
Iespēja apskatīt Apgriezto māju (darba laiks 10:00 - 20:00). 3.- EUR / pers.; pens., st., sk. 2.- EUR / pers.
Iespēja doties uz kādu no restorāniem vai kafejnīcu!
Iespēja doties pastaigā pa Vilniaus gājēju aleju un pilsētas vēsturisko centru
Nakšņošana Druskininkai centrā mājīgā viesnīcā „Reginalabiekārtotos divvietīgos ar atsevišķām vai divguļamām gultām, trīsvietīgos vai četrvietīgos numuros. Ap viesnīcu atrodas visas galvenās kūrorta iespējas: pilsētas akvaparks, Vilniaus gājēju aleja, kas iet cauri visam pilsētas vēsturiskajam centram un ved uz brīnišķīgiem ezeriem ar skaistu skatu.
No 08:00 brokastis viesnīcā
Dosimies apskatīt Liškiavas baznīcu un klostera teritoriju ar vietējo gidu 2.- EUR / pers.; pens., st., sk. 1.50 EUR / pers.
Atpakaļ uz Druskininkai
Mūziķa un gleznotāja Mikolajus Konstantina Čurļoņa muzejs ar vietējo gidu 6.50 EUR / pers.; pens., st., sk. 4.- EUR / pers.
Meža muzejs "GIRIOS AIDAS" („Meža atbalss”) - populāra meža māja, kur skatāma ekspozīcija par meža zvēriem, putniem un augiem. Mājas iekšpusē 2 stāvu augstumā izaudzis sens ozols. Tā zaros paslēpušās raganiņas, meža rūķīši un citi pasaku varoņi.
Antana Česnuļa koka skūlptūru parks ar vietējo gidu 7.- EUR / pers.; pens., st., sk. 5.- EUR / pers.– vieta, kuru noteikti  vērts redzēt. Šeit apdāvinātais mākslinieks izveidojis iespaidīgas ainavas, kas prasmīgi sapludina meistarība ar dabu.
Parkā atrodas viena no labākajiem kokgriezējiem Dzūkijas reģionā Antana Česnuļa koka skulptūras.
KĀ CEP ŠAKOTI!? Iespēja redzēt, pašiem izmēģināt un nogaršot, savu roku darbu aizvest mājās! 15.- EUR / pers. Ekskursijas laikā izceptais šakotis 2 kg tiek sadalīts uz visu grupu. Iespēja arī iegādāties.
Pusdienas – zupa, kartupeļu pankūkas 10.- EUR / pers.
Ap 21:00 atgiešanās Jelgavā

LĪVĀNI, DAUGAVPILS CIETOKSNIS, MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRS, MARTINSONA MĀJA, ŠMAKOVKAS MUZEJS, SLUTIŠĶU SĀDŽA, TRANSILVĀNIJAS GARŠAS KALKŪNĒ , KRĀSLAVA, LAIMES MUZEJS 2 dienas

€ 110.- + apsk.v.
21/9/2024