Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.

Pēc ekskursijas pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Grupas (sākot no 12 cilv.) un kolektīvi ekskursijas var izvēlēties sev vēlamā laikā pēc tieši grupai izstrādāta maršruta un brauciena cena tiks pārrēķināta atbilstoši cilvēku skaitam grupā.

EKSKURSIJAS NO JELGAVAS GRUPĀM UN KOLEKTĪVIEM 2023./2024. GADĀ PĒC TIEŠI JUMS IZSTRĀDĀTA MARŠRUTA

Latvija, Lietuva, Igaunija, Austrija, Čehija, Slovākija, Vācija, Polija, Horvātija, Itālija, Šveice, Zviedrija, Norvēģija, Slovēnija u.c.

 Pieteikties pasākumam

Ekskursiju maršrutos vēl būs jaunumi un papildinājumi!
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063
Cena var mainīties mainoties degvielas cenām!

Pasākumi

Aprīlis  |  Maijs  |  Jūnijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Visi

Jūnijs

Aktuāli! HIJUMĀ SALA – KLUSUMS UN MIERS DABĀ 2 dienas

€ 120.- + apsk. v. + pusdienas
1/6/2024
07:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze Salacgrīvā
Pirmajā dienā dodamies ar prāmi no kontinenta uz Hījumā salu, ceļā jāpavada 75 minūtes
Hījumā - otra lielākā sala Igaunijā
Šīs salas galvaspilsēta ir Kārdla.
Ekskursija ar vietējo gidu pa Kārdlu un salu.
Nakšņošana Suuremōisas hotelī 2-vietīgās istabās
Hijumā simbols ir Kōpu bāka, kura atrodas uz 68 m augstā Tornimjagi kalna, kurš ir Rietumigaunijas augstākais punkts. Šī ir trešā vecākā nepārtraukti strādājošā bāka pasaulē!
Kadiķiem bagātā Kassari sala ar Orjaku skatu torni un Sāāre tirp zemes - oļu strēli, neliels pārgājiens ~ 2.5 km vienā virzienā uz jūras uzskaloto oļu strēli pa ceļam baudot kadiķu džungļus – t.s. alvārus.
Piemineklis prāmja Estonia pasažieriem un neparasts akmeņu labirints Tahkunas zemesragā
Puhalepas baznīca – pirmā akmens mūra baznīca Hijumā, celta 1259.gadā.
Derības akmeņi
Suuremōisas pils ar greznu parku un dīķiem.
Otrajā dienā pārcelšanās ar prāmi uz kontinentu
Ap 21:00 - 23:00 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! POKAIŅI, ZIEPJU DARBNĪCA, JAUNPILS UN BASKĀJU TAKA

€ 37.- + apsk.v. €
9/6/2024
8:00 izbraukšana no Jelgavas.
Pokaiņu mežs – sena svētvieta ar akmeņu krāvumiem, mistiska un enerģētiski spēcīga vieta.Apkārtnes miers un iespēja izbaudīt interesantu pastaigu svaigā gaisā iepriecinās jebkuru prātu.
Ieejas biļešu cena tiks precizēta!
"Ezervanna" ziepju darbnīca
No dabiskām izejvielām gatavotas ziepes, skrubji, ķermeņa un sejas krēmi un cita kosmētika – iegūst arvien lielāku atpazīstamību.
Biksteniece Anna Jurgaite savas ziepes, kuras dēvē par ziepēm ar raksturu, gatavo no dabiskām izejvielām, kurām pievieno daudzveidīgas piedevas. To vidū – arī ārstniecības augi, kas aug pašas dārzā vai savākti tuvākajā apkaimē. Katrai ziepītei savs raksturiņš, sastāvs, forma un aromāts.
Anna savā darbnīcā grupiņām demonstrē, kā tiek vārītas ziepes, un sniedz padomus ķermeņa kopšanā.
Varat arī paši apgūt prasmi ziepju veidošanā vai vannas bumbu taisīšanā. Skaisti iesaiņotu savu īpašo veidojumu varēsiet paņemt līdzi kā suvenīru vai dāvaniņu.
Programmu garums ~ 1,5 h. Cena tiks precizēta!
Jaunpils
Jaunpils pils
ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas lieliski saglabājusi savu sākotnējo izskatu.
Pilij ir daudz interesantas detaļas, kas piesaista uzmanību un fantāziju – velna figūra notekcaurules galā, mazās vītņu kāpnītes, viduslaiku pils tualetes balkons, kā arī zālē ir apskatāms marmora cilnis “Madonna ar bērnu”. Vienā no pils senākajām daļām - bruņinieku ēdamzālē, zem velvju griestiem ir iekārtots Jaunpils pils viduslaiku krogs.
Senā bruņinieku pils vēl joprojām savus apmeklētājus pārsteidz ar savu pamatīgumu un tajā esošo viduslaiku auru, kas jūtama ir ne tikai gaiteņos un telpās, bet arī ekskursijās ar viduslaiku personāžiem – mūku brāli Teodoru, pils atslēgu glabātāju un citiem.
Trijos stāvos pils senākajā spārnā izvietots Jaunpils muzejs, kurā var apskatīt ekspozīcijas par pils un apkaimes vēsturiskajiem notikumiem.
Mākslas baudītāji aicināti uz muzeja izstāžu zāli, kurā mainīgās izstādēs apskatāmi gan profesionālo, gan vietējo mākslinieku un amatnieku darbi.
Ieejas biļešu cena tiks precizēta!
Garda maltīte Jaunpilī. Edienkarte un cena tiks precizētas!
Vēl apskatāma Jaunpils baznīca, Tilts pār Bikstupi.
Iespējama iepirkšanās Jaunpils pienotavas firmas veikaliņā
„Valguma pasaule” – vieta veselīgai atpūtai, labsajūtai, omulībai, priekam.
Aizraujoša pastaiga Baltijā pirmajā baskāju takā un Mākslas telpā Valguma mežā.
Ieejas biļešu cena tiks precizēta!
Baskāju taka
Baskāju takā iesim TIKAI basām kājām! 
Staigājot kailām kājām pa dažādām dabiskām virsmām, pēc ~2900m garās pastaigas pēdas patīkami kņud un ir siltas pat drēgnā dienā, ķermenī gluži fiziski jūtams enerģijas pieplūdums, mundrums. Galva izvējojusi, raizes, īgnums un stresi pagaisuši, prāts un sirds atbrīvoti svaigām, nepieradinātām idejām.
Oļi un olīši, laukakmeņi un dzirnakmeņi, sūna, čiekuri, jūrmalas smilts, Ķemeru dziednieciskās dūņas, niedres, šķelda, raupjš priedes stumbrs, māls, veldzējošs upes ūdens… Lietū mērcēta mīksta zālīte, mikla kūdra egļu pavēnī, saulē sasilusi grants… Jo izjūtās bagātīgāks piedzīvojums pēdām, jo efekts manāmāks. 
Mākslas telpa mežā.

Baudāmas dabas ainavas izcilu mākslinieku lielformāta fotogrāfijās.
Viss vienā – iespēja veselīgi izkustēties, ieelpot svaigu gaisu un baudīt pārsteidzošas ainavas gan dabā, gan bildēs!
Ap 20:30 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! KADIĶU ZEME SAAREMAA UN MUHU! 2 dienas 14.-15.06.

€ 120.-+ € 50.-/ pensionāriem, € 48.-/ bērniem € 35.- (apskates vietas + pusdienas + prāmja biļete)
14/6/2024
07:00 izbraukšana no Jelgavas
Muhu sala

Koguves brīvdabas muzejs
brauciens pa dambi uz Saaremaa
Anglas vējdzirnavu komplekss un pusdienas
Pangas klintis
Karjas  baznīca
Sirves pussala
Kuresāres bīskapa pils
brīvais laiks Kuresārē
Kāli meteorīta krāteris,
1. dienas vakarā iespēja apmeklēt SPA - pieejams baseins, sauna, sporta zāle (iekļauts naktsmītnes cenā) vai doties pastaigā pa Kuresāres vēsturisko centru.
Nakšņošana viesnīcā Meri Kuresārē 2 vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (zviedru galds)
Brokastis 2. dienā ap 8:00.

Ap 21:30 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! „LATVIEŠU RAĶETES” izrāde 18:00 Liepājas teātris + ekskursija

€ 14.-; 16.-; 18.-; 20.-; 22.-; 25.- + ceļš € 38.- + ekskursija Biļetes jāizpērk līdz 27.03.
16/6/2024
Ekskursija
18:00 - 21;05 Liepājas teātris  izrāde „LATVIEŠU RAĶETES”
Regnārs Vaivars • Režisors – Regnārs Vaivars
Dokumentāls varoņeposs
"Latviešu raķetes" ir izrāde, kurā skatītāji varēs ielūkoties Latvijas bobsleja vēsturē – režisors to veidojis, intervējot 21 bobslejam tuvu stavošu personu, veidojot savu skatījumu uz notikumiem.
Latvijas bobsleja pirmsākums meklējams 20. gadsimta 80. gados, kad inženieris un kamaniņu sporta treneris Rolands Upatnieks pilnīgi tukšā vietā (PSRS un Latvijā šāda sportaveida vēl nebija) radīja PSRS izlasi, kurā 95 procenti bija latvieši. Rolanda Upatnieka inženiera un menedžera talants radīja īstu revolūciju šajā 100 gadus vecajā sporta veidā – viņa projektētās kamanas, ko visā pasaulē sauca par "Latviešu raķetēm".
Izrādē tiks izmantotas arī mūsdienu tehnoloģijas, kas finiša sekundes spēj sadalīt tūkstoš daļiņās, bet vēl joprojām nespēj ielūkoties varoņu dvēseles noslēpumainajās virāžās. Tas būs dokumentāls varoņu eposs latviešu tautai un piemiņai mūžībā aizgājušajam Rolandam Upatniekam.
Kā uzsver režisors: "Šī izrāde nav par sportu, bet latviešu vīriešiem – LĀČPLĒŠIEM – tautas varoņiem. Latvieši var, varēja un varēs."
Dod, dieviņi, kalnā kāpti,
kalnā kāpti,
ne no kalna lejiņā…
Lomās: Mārtiņš Kalita, Valts Skuja, Kārlis Artejevs, Artūrs Irbe, Kārlis Ērglis, Hugo Puriņš, Armands Kaušelis, Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis
Režisora asistents – Mārtiņš Kalita
Scenogrāfs – Valters Kristbergs
Kostīmu māksliniece – Madara Botmane
Horeogrāfs – Regnārs Vaivars
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis
Video mākslinieks – Dainars Albužis
Pirmizrāde 2024. gada 17. februārī

Aktuāli! PEONIJAS un ROZES TALLINĀ, KADRIORGA, PALDISKI, PAKRI PUSSALA un BĀKA, ARNO PETRA CENTRS, KEILAS MUIŽA un ŪDENSKRITUMS

€ 135.- + apsk.v. + pusdienas
28/6/2024
7:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze Salacgrīvā bistro „Pasēdnīca”
Paldiski Paldiski pilsētas un Pakri pussalas aizraujošā vēsture un interesantā daba piedāvā daudz pārsteigumu - Pētera I cietoksnis, Muula kalni, bāka un glints. 
Cara Pētera I laikā atpazīstamību iemantojusī un padomju periodā slēgtā militārā pilsēta mūsdienās ir kļuvusi par aktīvu zaļās enerģijas pilsētu.
Iespēja pusdienot Paldiskos (ēdienkarte un cena tiks precizēta) cena ~12 EUR
Pakri pussala ir viena no savdabīgākajām Igaunijas teritorijām – 12 km gara un līdz 5 km plata, tā klāta laukakmeņiem un pie jūras stiepjas līdz pat 25 metrus augstas klintis. Daļa pussalas ir dabas rezervāts.
Bāka Pakri pussalā, iespējams, atradusies jau zviedru valdīšanas laikā, taču šobrīd zināmā senākā bāka celta pēc Pētera I pavēles 1724. gadā. Pastāvīgo krasta nogruvumu dēļ šī bāka jau 19. gs. beigās bija tik tuvu krastam, ka pieņemts lēmums to nojaukt un celt jaunu bāku – 80 m no krasta. Tā tapusi Igaunijas augstākā bāka – 52 m. 5.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 3.- eiro / pers.  
Pakri pussalā atrodami arī vairāki ūdenskritumi. Viens, ar kritumu pat līdz 6 metri atrodas netālu no Pakri bākas. Vēja laikā tas veido ne vien ledus ērģeles, bet ledus mežģīnēs ietērpj apkārtnes krūmus!  
Arvo Perta centrs - slavenā komponista Arvo Perta pasaule. Šis novatoriskais centrs kalpo gan kā komponista personīgais arhīvs, gan kā centrs entuziastiem, kurus interesē viņa darbs. Stikla, koka un betona ēkas pārsteidzošā arhitektūra harmonizējas ar Perta muzikālo skaistumu, radot mierīgu telpu, kas savienojas ar mūziku un dabu. Ekskursija gida pavadībā ir lieliska iespēja aplūkot Arvo Perta manuskriptus un klausīties mūziku. 8.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 5.- eiro / pers.  
Peonijas un rozes Tallinas Botāniskajā dārzā 6.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 4.- eiro / pers.  
Iekārtošanās 2- vietīgos numuriņos Tallink Express Hotel un Hotel Aqua SPA apmeklējums 10.- eiro / pers. Aqua Spa piedāvā dažādas tvaika saunas un somu pirtis, eksotisko hamam-saunu jeb turku pirti, džakuzi un lielu iekštelpu baseinu, kā arī bērnu baseinu. Ir arī baseina bārs.
Vakarā iespējams ieiet viduslaiku maģijas un burvības pasaulē Tallinas Vecpilsētā. Tallinas vecpilsēta – Ziemeļeiropā vislabāk saglabājusies viduslaiku pilsēta ar tās lepnajām gotiskajām smailēm, bruģakmeņu klātajām ielām un apburošo arhitektūru.
Tallinas vecpilsēta reiz bija mājas pārtikušiem tirgotājiem, kas ieradušies uz palikšanu no Vācijas, Dānijas un citām zemēm.
Šeit ir lieliski saglabājušās senās ēkas ar viduslaiku aizsardzības mūri autentiskā izskatā, kas vijas apkārt visai vecpilsētai.
Atšķirībā no daudzām citām Eiropas galvaspilsētām Tallinai ir izdevies pilnībā saglabāt viduslaiku Hanzas savienības pilsētai raksturīgo. Šeit ir gan bruģakmens ielas, kuru malās atrodas viduslaiku baznīcas, gan iespaidīgi tirgotāju nami, klētis un spīķeri. Lielākā daļa no tiem ir būvēta tieši Viduslaikos.
Vecpilsētas apskate (ekskursija ar kājām) -  Augšpilsēta un Lejpilsēta, Rātslaukums, Rātsnams un Rātsaptieka, Doma baznīca un Aleksandra Ņevska katedrāle, Tirgotāju mājas un interesantie pagalmiņi, Dominikāņu klosteris,  Viru vārti un senais nocietinājuma mūris, pilsētas panorāma no skatu laukumiem.
Apmeklēsim kādu no baznīcām Ziedojums katrā objektā ~ 2.- EUR / pers.
"Kalev" marcipāna muzeja istaba sniedz lielisku pārskatu par marcipāna vēsturi - par to, kā viduslaiku aptiekās gatavotās zāles kļuva par vēlāk populāru saldumu.
Izstādē var aplūkot aptuveni 200 marcipāna figūriņas, kartes un tortes, kuru pagatavošanā ir izmantotas vairāk kā 100 gadus vecas formas. Muzeja istabā var vērot, kā notiek marcipāna apgleznošana - te pastāvīgi darbojas mākslinieks, kas apgleznos figūriņas arī pēc apmeklētāju vēlmes.
Brīvais laiks pusdienām un iepirkumiem.

Panorāmas rats Skywheel  Biļete 10.- EUR (3 braucieni, apmēram 12 minūtes)
Unikāls panorāmas rats Eiropā, kas pacels Jūs līdz 120 metru augstumā virs jūras līmeņa, paverot skatu uz Tallinas panorāmas siluetu no pilnīgi jauna skatpunkta.

Panarāmas rats uzstādīts uz tirdzniecības centra jumta,  tam ir 27 milzīgi stikla kupoli, kas parāda Tallinu no jauna horizonta. Vienā kupolā paredzēta vieta 6 cilvēkiem, vasarā darbojas kondicionieris.
Panorāmas rata augstākais punkts ir 120 metrus virs jūras līmeņa, tātad Tallinā tā ir otra augstākā skatu vieta pēc TV torņa. Turklāt tā tehniskais risinājums Eiropā ir unikāls – iepriekš panorāmas rati uz jumtiem atradušies tikai Taivānā un Japānā.
Kadriorgas pils un parks
 
Keilas muiža un ūdenskritums. 9.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 7.- eiro / pers.  
Muiža, kas ir viena no senākajām Igaunijas neogotikas celtnēm, atrodas  Keilas upes krastā. Muižu ieskauj 80 ha plašs ainavu parks ar dīķu sistēmām, netālu atrodams ari Keilas ūdenskritums. Brīnišķīgs skats uz muižu un apkārtni paveras no upes krastā uzceltās skatu platformas. Muižai ir lieliska atrašanās vietā – dziļā ielejā plūstošā straujā upe, no 6 m augstuma krītošais čalojošais ūdenskritums, augsti krasti, no kuriem paveras brīnišķīgs skats uz apkārtējo dabu.  
Ap 21:00 atgriešanās Jelgavā

VISI ALŪKSNES BRĪNUMI JUMS

€ 40.-+ apsk.v.
30/6/2024
7:30 izbraukšana no Jelgavas
KAFIJAS PAUZE “Ieriķu dzirnavās”
Kāda ir Alūksne?  Pārsteidz sevi Alūksnē! Visa diena Alūksnē! Atpūties Alūksnē!
Apskates vietas Alūksnē
Brauciens ar plostu pa Alūksnes ezeru ar interesantu stāstu un mīziku! (cena tiks precizēta!)
Tempļakalna ielas gājēju tilts.
37,8 m augstais Alūksnes skatu tornis, kurš atrodas Tempļa kalna parkā blakus Alūksnes ezeram ir viens no augstākajiem torņiem Latvijā  un līdz tā augšējai skatu platformai ved 153 pakāpieni.
Alūksnes vēsturiskā Livonijas ordeņa pils. Tornis MARIENBURGAS astotais brālis - gaismas un skaņas piedzīvojums no viduslaiku Alūksnes.
Bībeles muzejs
Glika ozoli!
Pusdienas Alūksnē ~ 9.- €/ pers.(ēdienkarte tiks precizēta!)
Pašā Alūksnes sirdī slejas Fītinghofu dzimtas 19. gadsimta otrajā pusē Tjūdoru neogotikas stilā būvētā Alūksnes Jaunā pils, kuras telpās mūsdienās atrodas Alūksnes novada muzejs.  Aizraujošas ekspozīcijas un tematiskās izstādes
DABAS MUZEJS ''VIDES LABIRINTS''  
Mājupceļš. Ap 21:30 atgriešanās Jelgavā