Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.

Pēc ekskursijas pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Grupas (sākot no 12 cilv.) un kolektīvi ekskursijas var izvēlēties sev vēlamā laikā pēc tieši grupai izstrādāta maršruta un brauciena cena tiks pārrēķināta atbilstoši cilvēku skaitam grupā.

EKSKURSIJAS NO JELGAVAS GRUPĀM UN KOLEKTĪVIEM 2023./2024. GADĀ PĒC TIEŠI JUMS IZSTRĀDĀTA MARŠRUTA

Latvija, Lietuva, Igaunija, Austrija, Čehija, Slovākija, Vācija, Polija, Horvātija, Itālija, Šveice, Zviedrija, Norvēģija, Slovēnija u.c.

 Pieteikties pasākumam

Ekskursiju maršrutos vēl būs jaunumi un papildinājumi!
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063
Cena var mainīties mainoties degvielas cenām!

Pasākumi

Aprīlis  |  Maijs  |  Jūnijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Visi

Aprīlis

Aktuāli! MADONA un TEKSTILA MĀKSLAS IZSTĀDE „MIRKLIS MIERAM”, DZIESMUSVĒTKU SKOLA - HARALDA MEDŅA MĀJA un VIESOŠANĀS PIE LATVJU SAIMNIECES

€ 39.- + apsk. v. + pusdienas
6/4/2024
7:30 izbraukšana no Jelgavas.
Brokastu pauze bistro „Klidziņa”
Madonas apskate ar vietējo gidu. 3.- eiro / pers.
Vietējās ekskursijas laikā būs iespēja uzzināt kāpēc Madona ir Latvijas ziemas galvaspilsēta un kāpēc Madonā godā tiek turēts dziedātājs gailis, uzzināsiet, kas Madonā jānogaršo un noteikti jāredz un kaut nedaudz būs iespēja sajust pilsētas šarmu un ikdienas ritmu. 
Apskatīsim Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstādes ar vietējo gidu.
3.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 2.- eiro / pers.
Muzejs atrodas kādreizējās Biržu muižas vēsturiskajā centrā - izstāžu zāles iekārtotas bijušās muižas klētī. Mākslinieki saka, ka Madonas muzejā ir izcili labas izstāžu zāles, jo tām logi ir griestos un telpās nonāk dabiskais apgaismojums.
Madonas muzeja Izstāžu zālē esat aicināti uz Ilonas Linartes Ružas un Daces Pudānes izstādi "Mirklis mieram"
Māsu Ilonas Linartes – Ružas un Daces Pudānes izstādē būs skatāmi pēdējos 20 gados radītie tekstila darbi – tekstila audumu aplikācijas, ar autoru veidotajiem audumu krāsojumiem, apdrukām un autortehnikā darinātiem darbiem. Izstādes nosaukums “Mirklis mieram” aicina domāt par mirkļa tveršanu, kas ir viens no mākslinieka uzdevumiem, iemūžinot caur savu es. Mirkļa nozīme ar katru gadu pieaug. Atrast mirkli sev, saviem tuvajiem, draugiem un darba biedriem kļūst ar vien grūtāk, bet tas ir tik svarīgi savai garīgajai, intelektuālajai pasaules atjaunošanai un papildināšanai. Savādāk mēs visi ieslīgstam Zudušā laika meklējumos, to restartēšanā, bet šodiena paskrien neievērota.
Dziesmusvētku skola - Haralda Medņa māja. 3.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 2.- eiro / pers.  
Būs iespēja iepazīties ar kordiriģenta Haralda Medņa dzīvi, iedvesmas avotiem, mīlestību pret dziesmu, kā arī sajust Dziesmu svētku burvību, klausīties kora dziesmu repertuāru, izmēģināt diriģēšanu jo skolas mērķis ir atdzīvināt šo vēstures apvīto vietu, izglītojot un iepazīstinot ar bagāto kormūzikas, dziesmu un deju svētku kultūras mantojumu.
Viesošanās pie latvju saimnieces un kārtīgas pusdienas ar pārsteigumu! 12.- eiro / pers.
Būs iespēja nobaudīt goda saimnieces Antras Gotlaufas pusdienu piedāvājumu - Vidzemes koča – grūbas ar kūpinātu cauraudzīti, burkāniem un sīpoliem, kā arī brūkleņu ievārījums un krējums, toties saldajā ēdienā būs mielošanās ar biezpienu putukrējumā un blenderētām svaigām zemenēm vai avenēm. Būs arī saimnieces pārsteigums!!! Kāds??? Brauc ciemos, uzzināsi!!!
Atpakaļ Madonā uz Domu pieturu. 7.- eiro / pers.
Domu pietura ir vieta sarunām, pārdomām un vīna baudīšanai. Tiek piedāvāta ~1,5 stundu gara degustācijas programma, kas sevī ietver 4 dažādu mājas vīnu degustāciju ar uzkodām, aizraujošu stāstījumu, sarunas par vīnu un to, kas ir bijusi noslēpumu atslēga Kārļa Dumbrāja 101 gadu garajam mūžam.
Mājupceļš
Ap 20:30 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! LIETUVAS VENĒCIJA! NEMUNAS DELTA, RUSNES SALA, VENTES RAGS UN PUTNU PARADĪZE, MINGES ZVEJNIEKU CIEMATS, BRAUCIENS AR KUĢI, ŠVEKŠŅA, ŠILUTE (2 dienas)

€ 120.- + apskates vietas + brauciens ar kuģīti + pusdienas + vakariņas + dekustācijas
13/4/2024
07:30 izbraukšana no Jelgavas
KLAIPĒDA
Iepirkšanās Akropolē un pusdienas
Švekšņa -  pilsētas aizsākumi meklējami 16. gs. 19. gs sākumā Švekšņa nonāk bagātāko Lietuvas magnātu – grāfu Plāteru dzimtas īpašumā, kuri parkā uzceļ krāšņu muižu ģimenes svinībām un medību izklaidēm. 20.gs. sākumā uzceļ majestātisko Sv Apustuļa Jēkaba divu torņu baznicu ar gotisku interjeru, kura ir viena no krāšņākajam baznicam reģionā. 2.- eiro / pers.
Nemunas delta 
ar daudzajām salām, upju attekām, vēsturiskiem zvejnieku ciemiem, bagātīgo dabas, kultūras un arhitektūras mantojumu veido Nemunas Deltas Reģionālo parku (EDEN 2009 laureāts – izcils Eiropas ceļojumu galamērķis!)! Īsta putnu paradīze!
Ventes rags
- 1837.g. celtā bāka un ornitoloģiskā stacija (Nemunas delta ar upju atteku, kanālu, polderu un mitraiņu tīklu, Ramsares konvencijas ietvaros tiek aizsargāta kā nozīmīga vieta putnu migrācijas un ligzdošanas vieta (īpaši zosīm, pīlēm un bridējputniem)).

Apmeklējums ornitoloģijas stacijā ar atraktīva ornitologa stāstījumu 2.- eiro / pers.
Kintai kūrortciemats skaistā priežu mežā – zivsaimniecības un tūrisma centrs! Kintai ir zvejnieku ciems, kurš radās 14-tajā gs. Tolaik iedzīvotāju galvenā nodarbošanās bija lopkopība un siena vākšanu smilšainajās pļavās. 18-19. gs Kintai bija pazīstama ar saviem lopu un zivju tirgiem. Šeit tiek koptas senās zvejas tradīcijas.
Iekārtošanās Viesu namā "Villa Verdainė" Šilutė, 2-vietīgās istabiņās ar WC un dušu. Saviem viesiem "Villa Verdainė"  piedāvā bezmaksas Wi-Fi; TV; bezmaksas autostāvvietu; vakariņas, brokastis (zviedru galds), pusdienas.V
iesu nama "Villa Verdainė" teritoriju rotā dārzs.
Ap 19:00 Viesu nama "Villa Verdainė" saimnieki piedāvās zivs degustāciju – īpaši pagatavotu breksi, Šilutē ražotu piknika siera nūjiņu degustāciju un Šilutē cepta Šakotis degustāciju. Siera nūjiņas un šakoti būs iespēja iegādāties.
Pēc degustācijas vakariņas – zivs – zandarts vai vistas karbonāde ar piedevām, salātiem, sula.
Degustācija un vakariņas 25.- eiro / pers.
 
Otrā dienā 08:00 brokastis (zviedru galds)
9:00 – 12:00 ekskursija ar vietējo gidi Šilutē un Rustnē
Šilute
16. gs. senajā Austruprūsijā dibināta kā zvejnieku tirgus Šišas upes krastā, vāciskā izcelsme jūtama ēku arhitektūrā, vēsturisko notikumu un personību klātbūtnes liecībās. Pilsētai ir saistība ar Imanuela Kanta vectētiņu un rakstnieku Hermani Zūdermani. Ekskursijā vietējā gida pavadībā iepazīsim šīs pilsētas vēsturiski nozīmīgākās un interesantākās vietas.

Rusne
– vienīgā Lietuvas pilsētiņa, kas atrodas uz salas, robežpilsēta ar Krieviju. Rusne atrodas starp Nemunas lielākajām attekām Atmatu un Skirvīti. Etnogrāfiskajā Zvejniecības parkā saglabātas liecības par senajām zvejniecības tradīcijām, koku pludināšanu, apstrādi u.c.

Minikruīzs no
Uostadvaris pa Nemunas deltu!
20.- eiro / pers.
Dosimies braucienā gar Ventes ragu, kuģojot pa pietekām, attekām, līcīšiem un kanāliem, Kuršu jomu un Atmatas upi nokļūsim senās Ostas muižas vietā - Uostadvaris ciematā - tā industriālais piemineklis - Uosatadvaris bāka - 13m astoņstūru tornis, kas savienots ar bākas uzrauga māju un sūkņa staciju.
Dosimies tālāk uz Lietuvas Venēciju Minijas  (Minges) zvejnieku ciematu, kur centrālās ielas vietā – upe(!), bet ciemata mājas sabūvētas abos krastos un nav neviena tilta, kas krastus savienotu... tikai laivas!

Ap 15;00 pusdienas
Viesu namā "Villa Verdainė" – zupa un otrais - cepelīni vai kuģelis ar piedevām.
12.- eiro / pers.
Atgriešanās Jelgavā ap plkst. 21.00

Aktuāli! SENO ZEMGALES MUIŽU JAUNIE STĀSTI /Eleja, Svitene, Blankenfelde, Vircava/

€ 33.- + apskates vietas = pusdienas
14/4/2024
09:00 Izbraukšana no Jelgavas
Jaunums! Elejas izstāžu zāle atklāta 2022.gada 20.oktobrī.  No 2023. gada 1. augusta tajā ir izvietota vēstures ekspozīcija “Elejas muižas skatpunkti” par Elejas muižas kompleksu un tā attīstībā svarīgajiem cilvēkiem. Cena 6 eiro pieaugušajiem, 4 eiro skolēniem, studentiem un pensionāriem ar apliecību.
Elejas jaunā izstāžu zāle ir populāra kultūras un mākslas vieta Elejas muižas kompleksā, kur notiek dažādi izstāžu un kultūras pasākumi, kur var iepazīt mākslinieku darbus un jaunākās tendences kultūrā. Šeit  arī vēsturiskā ekspozīcija par Elejas muižas kompleksu un tajā svarīgajiem cilvēkiem. Ekspozīcijas centrālais objekts ir restaurēta vainagsija, kas ir saglabājusies no Elejas muižas apbūvē piederošā Tējas namiņa jumta konstrukcijas. Ar tējas smaržu un mūziku tiek atainota arī Elejas Tējas namiņa restaurācijas gaita. Mazajā zālē uzsvars tiek likts uz Elejas muižas parka ainavu arhitekta G. Hūfalta dzīvi un radošo darbību, ļaujot arī apmeklētājiem iejusties ainavu arhitekta profesijā. Elejas muižas parka kompleksa apskate ir papildus iespēja, kuru var izmantot, lai pilnībā izbaudītu šo vēsturisko vietu un tās burvību. Apmeklējot Elejas Tējas namiņu un muižas parku, būs iespējams iegūt, gan vēsturisko un kultūras pieredzi, gan baudīt skaisto dabu un atpūsties no ikdienas steigas. 
Pašreizējais Elejas muižas ansamblis veidots 19.gs. sākumā, klasicisma stilā pēc grāfa Kristofa Johana Frīdriha (Žanno) Mēdema pasūtījuma. Savulaik tas atzīts par Kurzemes klasicisma pērli un izcilu būvniecības paraugu Eiropā.
Svitenes muiža Iepazīšanās ar ēkas vēsturi dažādos laikos, sākot no celtniecības, beidzot ar mūsdienām ar vietējo gidu Cena 4 eiro / pers.
Svitenes ciemā no muižas kompleksa saglabājušas dažas ēkas, tostarp kungu māja, kapliča un parks. Kungu māja sākotnēji celta 16. gs. kā nocietinājuma pils. Pils patreizējais izskats iegūts 19. gs., patiecoties grāfam Filipam Elmptam, kurš pēc tēva nāves uzsāka ēkas pārbūvi. Vecā ēka netika nojaukta, bet gan iemūrēta tagadējās pils sienās. Šī ir viena no skaistākajām klasicisma pilīm Zemgalē, kuras iekštelpās daļēji saglabājusies greznā dekoratīvā apdare.
Līdzās pilij, abās pusēs Svitenes upītei, 10,2 hektāru lielumā plešas muižas parks. Parka vecākie koki varētu sasniegt 200 gadu vecumu. Ļoti gleznaina un vēl aizvien iespaidīga izskatās dižskābaržu rinda gar upīti.
Parka malā atrodas neogotiska muižas īpašnieku fon Elmptu dzimtas kapliča
Kopš 2023. gada Svitenes muiža iekļauta Latvijas Piļu un Muižu Asociācijā.
Svitenes mākslas galerija.
Gleznas radītas dažādos mākslinieku simpozijos un plenēros, kas vairāku gadu garumā norisinājušies Svitenes muižā, tās parkā, kā arī Svitenes tuvākajā apkārtnē - Rundālē.
Skaistā vide Svitenes muižas parkā ir pateicīga vieta plenēriem, kas šeit regulāri, nu jau vairāk kā 12 gadu garumā, pulcē arī profesionālus māksliniekus no citiem Latvijas novadiem un pat ārvalstīm. Katra glezna ir unikāls mākslas darbs, un, pateicoties māksliniecei Īrai Rozentālei, kura ir iniciatore šiem plenēriem, aizsākta arī tradīcija šeit tapušās gleznas dāvināt Svitenes pagastam, tādējādi izveidojot gleznu galeriju, ko ikvienam arī ir iespējams aplūkot.
Blankenfeldes muižanenopulēts skaistums un īpaša atmosfēra. Ekskursija muižā un plūškoka gardumu degustācija. Cena 6 eiro / pers.
Blankenfeldes muižas vēsture aizsākās 15.gs., taču baroka muižas komplekss celts 18.gs. vidū.To papildina angļu ainavu parks un augļu dārzi. 1743.gadā celtais Kungu nams ir savā atdzimšanas stadijā, saglabājot viegli aristokrātisku noskaņu.
Ekskursijā apmeklētāji tiks iepazistināti ar Blankenfeldes vēsturi: tās attīstības posmiem, ipašniekiem, Francijas karaļa Luija XVIII viesošanās laiku, kā arī saimniecisko un saviesīgo dzīvi. Vēlāk kopīgā pastaigā dosimies uz galveno ēku - Kungu namu - apskatīt tā interjeru.
Pusdienas – muižkunga zupa pēc senās muižas receptes Cena 6 eiro / pers.
Ekskursija Vircavas muižas Pārvaldnieka nama ''Muižas istabās''. Tikšanās, sarunas, mūzika ,tēja, kafija un kūka. 6.- eiro personai
No hercoga pils līdz mūsdienām saglabājies vienīgi ziemeļaustrumu korpuss un virtuve kā atsevišķa ēka. Vispilnīgāk no muižas kompleksa ēkām saglabājušās Kavalieru māja(šobrīd skola) un Pārvaldnieka māja, kurā tagad vietu radis projekts “Muižas istabas”. Šobrīd “Muižas istabās” saimnieko ģimene, kas vēlas saglabāt autentiskās mājas vērtības, iedzīvināt džezu uz “Muižas istabu” improvizētās skatuves, izstādīt mākslinieku darbus un  svinēt svētkus. Aicinām apmeklēt vēsturiskā un kultūras mantojuma interesentus dzīvās mūzikas pavadījumā atklāt Vircavas bagāto vēsturi, ģimenes piedzīvojumus ar 250 gadīgo namu un sajust īpašo atmosfēru, ko novērtējuši daudzi ''Muižas istabu'' apmeklētāji.
Ap 19:00 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! DRUSKININKI UN BIRŠTONA 3 dienas Aicinu pieteikties!

€ 170.- + apskates vietas + pusdienas+ degustācijas
19/4/2024
7:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze pie Paņevežiem
Mierpilnā Birštona – 70 avotu kūrorts Lietuvā
Maza, mīlīga, klusa un skaista ir Birštona Nemunas upes ielokā!
Apskatīsim skulptūru dižajam valdniekam Vītautam uz zirga, dosimies augšup Vītauta kalnā, kur no vairāku metru augstuma novērtēsim Nemunas līkumaino tecējumu un Birštonu, dosimies uz ūdens iztvaikošanas torni "Druskupis" , kurš sniedz bezmaksas iespēju ieelpot gandrīz vai jūras klimata gaisu, kaut arī līdz jūrai jāmēro simtiem kilometru garš ceļš, nogaršosim minerālo ūdeni un sagādāsim sev tūlītēju minerālo terapiju par baltu velti minerālūdens paviljonā "Birutes Vila", redzēsim sanatoriju "Tulpė", kura ir pirmā sanatorija, kas izveidota Birštonā, pastaiga Kneipa dārzā un Birštonas centrā. “Kādā veidā atklāt dabas ainavu nelidojot, kā justies starp 2 Nemunām?” Būs jākāpj Birštonas skatu tornī – visaugstākajā tornī Lietuvā. Torņa skatu laukums atrodas 45 m augstumā, kopējais torņa augstums – 55 m. Tornis atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā – Nemunas deltas reģionālajā parkā, tādēļ to ērtāk ir sasniegt, ejot kājām no autostāvvietas līdz tornim ir vien 10 minūtes!
Pusdienas Birštonā 10.- EUR / pers. (ēdienkarte tiks precizēta!)
"Lietuviškas midus" aicina uz degustāciju! Aicinām apmeklēt nesen atjaunoto torni, kas 19 gs. iesala žāvēšanai izmantoja bijusī Gintara alus darītava. Tagad tornis ir aprīkots ar jaunu dzeramā medus muzeju. Muzeja viesiem būs iespēja dzirdēt dzeramā medus rašanās un ražošanas vēsturi, aplūkot senos medus dzeršanas traukus, izstaigāt visus torņa stāvus, apskatīt saglabājušās ražošanas platības un iekārtas, degustēt 6 veidu (6%, 12%, 25%, 30%, 50%, 75%) dzērienu ar uzkodām (siers, riekstiņi)! 15.- EUR / pers.
Netālu esošajā uzņēmuma veikalā varat iegādāties visu veidu dzērienus oriģinālajā iepakojumā - tā ir lieliska dāvana un oriģināls kārums!
Tālāk dosimies uz  Druskininkai ...
Iekārtošanās naktsmītnē. Brīvais laiks.
Iespēja doties uz Akvaparku AQUA, darba laiks līdz 22:00
Cenas: Ūdens aktivitātes (C zona) 2h 16.- €; 3h 19.- €; 4h 22.- €; Pirtis un ūdens izklaides zona (B+C) 2h 22.- €; 3h 26.- €; 4h 29.- €;
Tropiskais +30 grādu karstums, 9 m lielas palmas, zils baseinu ūdens, burbuļojoši džakuzi, šūpoties pa jūras viļņiem baseinā, peldēties ar vai pretstraumes upē, pilnīga atpūta tikai pieaugušajiem paredzētajā pirts zonā ar 19 dažādu pasaules tautu tradīcijās aprīkotās sausās un tvaika pirtīs, ar īpašām pirts programmām un eksotiskām masāžām... Gandrīz debesīs augstais tornis ar līkumotiem atvērtiem un slēgtiem slidkalniņiem apburs ekstrēmu piedzīvojumu cienītājus. Viens, divi, trīs un ... ejam! Ātrums, adrenalīns, nelielas bailes, kas kutina nervus un daudz smieklu, kas skan ūdens strūklu jūrā!
Iespēja doties 7-8 minūšu braucienā ar trošu vagoniņu pāri Nemanai līdz slēpošanas kompleksam Snow Arena un atpakaļ (darba laiks 10:00 - 19;00). Šis ir vienīgais šāda veida vagoniņš Lietuvā. Brauciens abos virzienos pieaugušais 6 €; Skolēni (5-17 g.) 5,5 €; Pensionāri (65+ g.) 5,5 €
Iespēja apskatīt Apgriezto māju (darba laiks 10:00 - 20:00). 3.- EUR / pers.; pens., st., sk. 2.- EUR / pers.
Iespēja doties uz kādu no restorāniem vai kafejnīcu!
Iespēja doties pastaigā pa Vilniaus gājēju aleju un pilsētas vēsturisko centru
Nakšņošana Druskininkai centrā mājīgā viesnīcā „Reginalabiekārtotos divvietīgos ar atsevišķām vai divguļamām gultām, trīsvietīgos vai četrvietīgos numuros. Ap viesnīcu atrodas visas galvenās kūrorta iespējas: pilsētas akvaparks, Vilniaus gājēju aleja, kas iet cauri visam pilsētas vēsturiskajam centram un ved uz brīnišķīgiem ezeriem ar skaistu skatu.
No 08:00 brokastis viesnīcā
Dosimies apskatīt Liškiavas baznīcu un klostera teritoriju ar vietējo gidu 2.- EUR / pers.; pens., st., sk. 1.50 EUR / pers.
Atpakaļ uz Druskininkai
Mūziķa un gleznotāja Mikolajus Konstantina Čurļoņa muzejs ar vietējo gidu 6.50 EUR / pers.; pens., st., sk. 4.- EUR / pers.
Meža muzejs "GIRIOS AIDAS" („Meža atbalss”) - populāra meža māja, kur skatāma ekspozīcija par meža zvēriem, putniem un augiem. Mājas iekšpusē 2 stāvu augstumā izaudzis sens ozols. Tā zaros paslēpušās raganiņas, meža rūķīši un citi pasaku varoņi.
Antana Česnuļa koka skūlptūru parks ar vietējo gidu 7.- EUR / pers.; pens., st., sk. 5.- EUR / pers.– vieta, kuru noteikti  vērts redzēt. Šeit apdāvinātais mākslinieks izveidojis iespaidīgas ainavas, kas prasmīgi sapludina meistarība ar dabu.
Parkā atrodas viena no labākajiem kokgriezējiem Dzūkijas reģionā Antana Česnuļa koka skulptūras.
KĀ CEP ŠAKOTI!? Iespēja redzēt, pašiem izmēģināt un nogaršot, savu roku darbu aizvest mājās! 15.- EUR / pers. Ekskursijas laikā izceptais šakotis 2 kg tiek sadalīts uz visu grupu. Iespēja arī iegādāties.
Pusdienas – zupa, kartupeļu pankūkas 10.- EUR / pers.
Ap 21:00 atgiešanās Jelgavā

Aktuāli! PAVASARA PALU ŠOVS „LIDO ZIVIS KULDĪGĀ”, PADURES MUIŽA, ĶIMALES MUIŽA

38.- + apskates vietas
27/4/2024
7:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze ceļmalas kafejnīcā
Kuldīga - Kurzemes Hercogistes ziedu laiku valdnieka Hercoga Jēkaba dzimtā pilsēta!
Eiropas platākajā ūdenskritumā - Ventas rumbā, ik gadu pavasaros notiek vimbu augstlēkšana virs tā!!!
Aprīļa pēdējā nedēļas nogale jau tradicionāli kļuvusi par laiku, kad Kuldīgā tiek svinēti svētki – vērienīgais pavasara palu šovs „Lido zivis Kuldīgā”, kas tapis par godu lidojošajām vimbām un atklāj tūrisma sezonu novadā.
Kuldīdzniekiem ik gadu ir zināms, kad sākas pavasaris – tad, kad virs rumbas, mugurām zaigojot, sāk lidot zivis. Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko (249 m) ūdenskritumu. Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā. Zivis ceļojumā pavada arī tūrisma sezonu atklājošs jampadracis – „Lido zivis Kuldīgā”, kas tiek rīkots kopš 2005. gada un ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā.
Agrā rītā Ventas krastus ieņem „copmaņi”, lai cīnītos par dižo lomu – „Planējošo vimbu”. Kam dziļāks miegs, tie zvejot var zivju zupas bļodās, ko dižos grāpjos vāra muzeja ļaudis un dižie stāstnieki. Stāstnieku festivālu „Ziv’ zup” ik gadu svētku laikā rīko Kurzemes kultūras mantojuma centrs „Kūrava”.
Apkārt Pilsētas dārzam novada ļaudis no pagrabiem, lādēm un stūriem velk ārā to, kas pašu rokām darināts un būvēts – kūpinājumi, šmorējumi, pinumi un adījumi, kalumi un grebumi – to visu un vēl daudz ko ir iespējams atrast tirdziņā, kas ik gadu notiek visas dienas garumā. Savukārt Pilsētas dārzā norisinās ne tikai radošas un izzinošas nodarbes, bet arī koncerti un dejas lieliem un maziem, tuviem un tāliem viesiem.
Ikvienam noteikti šeit ir jābūt, jo ko tādu var redzēt tikai reizi gadā! Nostāsti vēsta, ka katrs, kas palu šovā Kuldīgā nav bijis, tas pavasari nav pamanījis!
Pavasara palu festivāls „Lido zivis Kuldīgā”
Pilsētas dārzā ar bagātīgu programmu
Kuldīgas pilsetas apskate
-       Senais ķieģeļu velvju tilts pār Ventu,
-       Ventas rumba –platākais ūdenskritums Eiropā (249 m),
-       Alekšupītes ūdenskritums,
-       Kuldīgas viduslaiku vēsturiskais centrs (vecpilsēta) ap Alekšupīti,
-       Pils sarga namiņš,
-       Pilsētas dārzs,
-       Sv. Katrīnas baznīca,
-       Sinagogas ēku komplekss
-       Pareizticīgo baznīca,
-       Liepājas ielas promenāde un vides objekts „Teleport”,
-       Sv. Trīsvienības katoļu baznīca,
-       Vecās koka mājas Kuldīgā,
-       Vecais rātsnams ar Rātslaukumu
Ķimales muiža - būvēta 19.gadsimta trīsdesmitajos gados neogotisma stilā ar skaistu parku. Kopš 2020.gada muižā saimnieko ģimene, kas pakāpeniski renovē muižas telpas un iecerējuši to izveidot par brīvdienu māju laimīgiem brīžiem. Viesiem ir plašas telpas – skaista ēdamzāle, divi kokteiļu saloni, virtuve vēsturiskajā palmu mājā, kā arī mūsdienīgas labierīcības.
Muižas vēsturiskais parks ir vēsa oāze karstās vasaras dienās, kurā vairākās vietās ir izvietoti soliņi, galdi un pieejams grils.
Cenas  tiks precizētas!
Padures muiža
Cenas  tiks precizētas!
Ap 20:30 atgriešanās Jelgavā